Basisschoolleerlingen strijden om Musical Award

Zwolle – Energiebedrijf Essent en Theater De Spiegel slaan de handen ineen om voor de basisscholen in Zwolle een ochtend  te maken waar de energie vanaf spat.

Het energiebedrijf sponsort de kidsprogrammering van Odeon De Spiegel theaters al maar wil ook iets nieuws toevoegen: de Essent Musical Award. Woensdag 18 juni, vanaf kwart over 10 tot kwart over 12, is het podium van Theater De Spiegel het domein van kinderen van 9 basisscholen uit Zwolle, waar zij allemaal even mogen schitteren in de spotlights. Iedereen is welkom om te komen kijken, de toegang is gratis.

Alle basisscholen uit Zwolle zijn in april uitgenodigd om mee te doen aan deze eerste editie, waarbij gestreden kan worden om de Essent Musical Award wisselbeker. Iedere school kan met groep 8 leerlingen mee doen met een nummer uit de musical die aan het eind van het schooljaar door die leerlingen op school wordt uitgevoerd. En wie dat het mooist, leukst, best doet, wint de beker.

De vakkundige jury bestaat uit:

– Marga Edens, Manager MVO Essent N.V.

– William Spaay, upcoming musicalster èn (ex) Zwollenaar. Volgend seizoen speelt hij de hoofdrol in de musical Footloose, o.a. op 1 en 2 mei 2009 in Theater De Spiegel en hij verving Jim Bakkum ook al bij ons in Grease.

– Elly Cuhfus van de Muzerie, coördinator PO bij Centrum voor de Kunsten.

– Frans Haverkort, docent aan het conservatorium van Artez en begeleider van veel studenten die op basisscholen de musicals doen.

– Henk Kuiper, programmeur Odeon De Spiegel theaters.

Artikel delen: