Project De Feniks Kamperpoort kan starten

Zwolle – De Kamperpoort is toe aan een grote opknapbeurt, ofwel aan herstructurering. De opbouw en inrichting van de wijk verandert daarvoor ingrijpend. De wijk is daarvoor opgedeeld in verschillende deelprojecten. Na de herstructurering is De Kamperpoort een aantrekkelijke (woon)wijk waar mensen graag een huis willen kopen. Huidige en nieuwe bewoners moeten trots zijn en blijven op hun wijk en er met plezier wonen. SWZ heeft op dit moment geen woningen in de Kamperpoort. Wel zijn ze bezig met twee grootschalige projecten, namelijk de Fenix en het Univé-gebouw.

 
De nieuwe Feniks

SWZ herontwikkelt het voormalige fabriekterrein Fenix tot een ambitieuze woningbouwlocatie. Inmiddels zijn de gebouwen gesloopt en lagen de eerste tekeningen van de woningen en appartementen klaar. De welstandscommissie gaf deze week haar accoord voor de bouw van het project. In samenspraak met de huidige bewoners van de Kamperpoort en de gemeente heeft SWZ voor het ontwerpen van het plan het Amsterdamse architectenbureau Mulleners & Mulleners geselecteerd. Zij laten zich sterk inspireren door de bestaande kenmerken in de omgeving, maar zal ook moderne accenten toepassen. Het plan, zoals dat er nu ligt, voorziet in ongeveer 155 woningen en appartementen. De helft huur, de helft koop.

Het parkeren wordt zo veel mogelijk duurzaam opgelost in gebouwde voorzieningen en een groot hof achter de woningen. Het grote voordeel hiervan is dat het grote openbare plein dat centraal in het plan ligt autovrij is en dat kinderen zich dus veilig in de openbare ruimte kunnen bewegen.

Daarnaast heeft SWZ aan het begin van 2006 het voormalige kantoor van Univé gekocht. Deze kantorenlocatie op de hoek Veemarkt en Emmastraat zal worden herontwikkeld voor woningbouw. Hier komen ongeveer 50 woningen, huur en koop. Zodra de exacte invulling hiervan bekend is , zal de architectenselectie plaats gaan vinden.

Voor meer informatie kijk op www.kamperpoort.nl.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. In samenspraak met de huidige bewoners van de Kamperpoort en de gemeente heeft SWZ voor het ontwerpen van het plan het Amsterdamse architectenbureau Mulleners & Mulleners geselecteerd.

    Net op hun site gekeken en dit bureau heeft wel hele bijzondere en mooie projecten. Deze mensen letten inderdaad op bestaande kenmerken en passen dit ook toe in hun ontwerpen. Dat belooft dus wat voor de Kamperpoort.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.