Merwedelaan - Foto: Wouter Steenbergen
Merwedelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koud met zon, later meer wolken

Zwolle – Zaterdagochtend is er kans op mistbanken. En het vriest licht, zodat grasvelden wit van de rijp worden. De kleur wit is ook boven Zwolle te zien, het wit van sluierwolken op grote hoogte. Daar schuift op geringere hoogte andere bewolking onder. De zon heeft ‘s morgens de beste papieren, daarna wordt het moeilijk.

De temperatuur komt in de loop van de ochtend boven nul. Maar niet veel, we krijgen 2 à 3 graden als maximum. De wind is zwak tot matig uit zuidoost tot zuid. Neerslag wordt niet verwacht, het is een droge winterdag, dankzij een hogedrukgebied dat vanuit Scandinavië naar Duitsland afzakt. De Duitse weerdienst heeft het de naam Wiltrud gegeven.

Wanneer hogedrukgebied Wiltrud boven Duitsland aangekomen is, stuwt ze de luchtdruk bij ons naar 1040 hectopascal, een hoge waarde. De wijzer op je barometer wijst ver naar rechts.

In de nacht naar zondag gaat het weer licht vriezen. De matige wind, kracht 3, uit het zuidwesten voorkomt ochtendmist waarschijnlijk. Zondag overdag moet de zon het uitvechten met de wolken. De voorlopige prognose is een gelijkspel. Het kwik stijgt naar 5 graden, iets minder koud dan op zaterdag, maar er is een fractie meer wind.

Na het weekend blijft het droog en is er soms zon en soms bewolking. Een maximumtemperatuur van ongeveer 6 graden en minima rond het vriespunt. Maandag zou wel eens een dag met veel zon kunnen worden.

Kijken wel alvast vooruit naar de jaarwisseling, dan zien we dat Wiltrud nog steeds de touwtjes in handen heeft. Daardoor verloopt Oud en Nieuw zeer waarschijnlijk droog en met weinig tot geen wind. De kans op mist is groot, wat slecht zicht en een slechte luchtkwaliteit door vuurwerksmog tot gevolg kan hebben. Dit houden we natuurlijk voor je in de gaten, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: