Van Nispensingel - Foto: Wouter Steenbergen
Van Nispensingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog, rustig en een beetje saai

Zwolle – Zondag is het droog en rustig met wat zon, op het saaie af. De saaiheid van het weer wordt slechts doorbroken door de knallen van vuurwerk dat nu al afgestoken wordt. ‘s Morgens vroeg ligt de temperatuur net onder nul: lichte vorst. Overdag stijgt het kwik naar maximaal 4 graden boven nul. De wind is zwak uit zuidelijke richtingen.

De zon is bepaald niet kansloos, vooral in de morgen. Maar in de middag heeft Zwolle toch meer wolken dan zon. In de nacht naar maandag schuift veel van de bewolking geleidelijk weg. Het wordt steeds helderder boven de stad. Bij een zwakke zuidwestenwind koelt het af richting het vriespunt.

De weermodellen vertellen al dagen dat maandag een zonnige dag wordt. Dat doen ze nog steeds. Dus hoogstwaarschijnlijk zon op maandag, bij een temperatuur van 6 graden.

In de nacht naar dinsdag passeert vanuit het noordwesten een strook met bewolking, waar waarschijnlijk geen regen uit valt. De temperatuur daalt naar ongeveer nul graden. Dinsdag overdag blijft het droog. Onduidelijk is nog hoe de verdeling van zon en wolken zal zijn.

Op oudejaarsavond wordt geen neerslag verwacht. De temperatuur daalt naar +2 graden. Volgens diverse berekeningen is er tijdens de jaarwisseling nauwelijks wind. De kans op mist is groot en door de vuurwerkdampen kan het zicht extra verslechteren. Ook kunnen de dampen lang blijven hangen.

Meer wind tijdens Oud en Nieuw zou welkom zijn. Of dat inderdaad gaat gebeuren, bekijken we de komende dagen hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: