Defilé Avondvierdaagse Zwolle

Zwolle – Lange rijen avondvierdaagse lopers trokken vrijdagavond door de binnenstad voor het afsluitende defilé. Maar een climax zoals voorgaande jaren werd het niet, want waar was de burgemeester ? Zijn vervanger was er wel. Wethouder Piek stond op het Bethlehem Kerkplein, maar dat ontging de meeste wandelaars. Geen traditioneel handjes schudden deze keer.


Wethouder Piek stond anoniem aan de zijlijn bij het defilé…

De reden dat het defilé dit jaar aan de Sassenstraat plaatsvond was, dat een podium van het Rhythm & Blues festival op het Grote Kerkplein stond. Een kleine teleurstelling voor vele wandelaars. Desalniettemin werden er voluit wandel- en schoolliederen gezongen door de deelnemers. Tussen de vele groepen waren muziekkorpsen uit Zwolle, Windesheim, Wezep, Lemele en Belt Schutsloot aanwezig. De meer dan 6.000 wandelaars sloten bij de IJsselhallen de wandelweek af.


Zwols Tweede Kamerlid Esmee Wiegman,
deze week veel in het nieuws, ook aanwezig…


Tv-dominee Arie van der Veer (links) loopt ook mee…

 

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Een hele grote, sportieve en leuke activiteit waar 6000 mensen aan mee doen, een activiteit die gepromoot moet worden van wege de sportiviteit en de lichaamsbeweging en dan zo’n afsluitentende avond! Het viel me ontzettend tegen, ik heb de burgermeester ook niet gezien.
  De avond begint al met het slenteren van de IJsselhal naar het park de Weezenlanden. Met de hele groep over een voetpad van 4 tegels breed langs een weg waar auto’s gewoon doorscheuren! Helemaal gek zijn ze hier. Zet de weg af en laat die kinderen en ouders hun route lopen over normale wegen. Voor 40 supporters ( en ik kan het weten) zetten ze een hele stad af, maar voor 6000 kinderen en begeleiding kunnen ze dat niet, ongelovelijk! De organisatie moet zich bezinnen of ze het nog wel in de hand hebben want Zwolle wordt groter en deze act ook. Respect voor de mensen die het doen!!, maar ik den dat jullie wel steun kunnen gebruiken van de Gemeente of andere ondersteunende organisaties.


  ⚠️ Meld

 2. Nou inderdaad, dit was mij ook al opgevallen. Zelf stond ik bij het Kerkbrugje aan de kant van de Kerkstraat. Daar was geen enkele agent of stadswacht aanwezig. Wel enkele hele irritante mensen die ondanks dat er een haag van mensen stond, toch door wilden rijden met hun auto( via de bussluis) zelfs luid toeterend en druk gebarend. Van mijn vriendin die meeliep begreep ik dat ze regelmatig bij rode verkeerslichten zelfs moesten wachten (met 6000!!! wandelaars) en dat er regelmatig stilgestaan werd omdat men over smalle stoepen moest lopen en er simpelweg te weinig ruimte was. Hele vreemde gang van zaken. Jammer dat de Gemeente hier niet beter op ingespeeld heeft door een veilige doorgang te waarborgen voor alle wandelaars. >:(


  ⚠️ Meld

 3. Organisatie Avond4daagse
  Wij als organisatie proberen al jaren de nodige hulp te krijgen van de gemeente, en betreuren het ook dat een groot evenement als deze ook niet de benodigde steun krijgt waar wij zo op hopen. Voor alle grote (commerciële) evenementen wordt een groot gedeelte van Zwolle afgesloten en bij een evenement, zoals de Avond4daagse, met veel jeugd is het roeien met de riemen die wij meestal niet hebben.
  Het bestuur van de ??Zwolse Wandel Verenigingen?? heeft zich voorgenomen dit jaar alle zeilen bij te zetten om toch steun af te dwingen voor 2009 die wij nodig hebben voor een veilig evenement.
  Neemt overigens niet weg dat wij blij zijn met onze eigen vrijwilligers, het Rode Kruis afdeling Zwolle en de Stadswachten die ons ondersteund hebben.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.