Stadshagen - Foto: Wouter Steenbergen
Stadshagen
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koud en bewolkt, wel droog

Zwolle – Donderdag in het begin van de ochtend een temperatuur net boven het vriespunt. En nog kans op mist. Die verdwijnt spoedig, dankzij wat wind. Windkracht 3 uit het zuidwesten, in de avond en nacht aantrekkend naar kracht 4. Jawel, er is weer wind, na een aantal vrijwel windstille dagen.

Het is grijs boven Zwolle en de bewolking is vermoedelijk te dik om zonnestralen door te laten. Bij een temperatuur van maximaal 5 graden word je buiten koud, maar niet nat, want het blijft donderdag droog. Dat verandert vrijdag. Lichte regen valt mogelijk al in de nacht naar vrijdag, overdag volgt meer regen. En meer wind.

Vrijdagmorgen staat er een windkracht 4 uit het zuidwesten, die in de loop van de dag naar het noordwesten draait en geleidelijk afneemt. De temperatuur stijgt overdag naar 9, misschien 10 graden. Veel zachter dan eerder deze week.

In het weekend wordt het een paar graden kouder, reken op iets boven nul ’s morgens en een graad of 7 ’s middags. Wolken bepalen het weerbeeld, terwijl de zon af en toe komt kijken. Op zaterdag is er kans op een bui.

Zondag blijft het onder de wolken waarschijnlijk droog. Misschien lukt het de zon om zich te vertonen boven de stad. De wind komt op zaterdag uit het noordwesten, zondag is hij naar het zuidwesten gedraaid.

Artikel delen: