Scheldelaan - Foto: Wouter Steenbergen
Scheldelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Regenachtig, winderig en zacht

Zwolle – Vrijdag is het bewolkt en regenachtig. Mooier kunnen we het niet maken, wel zachter: 9 graden. Dat is heel wat meer dan op donderdag, toen op de stadsthermometers van Weblog Zwolle slechts 3 graden werd gehaald. Aan de hogere kwikstand is vrijdag helaas weinig lol te beleven vanwege de regen. ‘s Morgens valt er al wat en dat gaat door tot in de middag. Dan wordt de meeste regen verwacht.

En er is ook wind. ’s Morgens een stevige bries uit het zuidwesten, windkracht 4. In de loop van de dag neemt hij iets af naar kracht 3. Halverwege de middag draait de wind naar het noordwesten en tijdens die draaiing neemt hij tijdelijk weer toe. Opklaringen verschijnen, maar te laat, de zon is al onder. Zwolle moet het doen met een half maantje boven de stad.

In de nacht naar zaterdag koelt het af naar 5 graden. Geen vorst meer. Zaterdag overdag is er veel bewolking, met in de middag een kleine kans op een buitje. De zon heeft vermoedelijk het nakijken achter alle wolken. De temperatuur levert in naar 7 graden maximaal.

In de nacht van zaterdag op zondag daalt de temperatuur naar 5 graden. De wind doet kalm aan en er kan ’s nachts nevel of mist ontstaan. Zaterdag overdag blijft het op misschien een paar druppeltjes na droog. Een matige zuidwestenwind, kracht 3. De bewolking weet van geen wijken, het wordt waarschijnlijk een zonloze zondag.

Maandag is na een nacht met mogelijk vorst aan de grond een droge dag. De zon is van de partij boven de stad, maar de wolken zijn dat ook. Een temperatuur van 7 graden in de middag.

Na maandag staat wisselvallig en zacht weer op het programma. Winterse vrieskou kunnen we voorlopig wel vergeten.

Artikel delen: