Buitensporig Zwolle met expositie Nooit Meer Uitgesloten

Buitensporig Zwolle met expositie Nooit Meer Uitgesloten

Zwolle – Diversiteit is in grote delen van de Nederlandse samenleving geaccepteerd, maar niet overal. LHBTIQ+ personen kunnen nog steeds niet altijd en overal zichzelf zijn en in openheid leven.

Het komt nog regelmatig voor dat zij toch worden uitgesloten. Acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap is nog steeds geen vanzelfsprekendheid en al helemaal niet in zorginstellingen waar ouderen wonen. Daarom exposeert @WijZ Welzijn met de expositie Nooit Meer Uitgesloten een weergave van tien LHBTIQ+ personen die woonachtig zijn in de regio Zwolle.

Zij worden afgebeeld op banners en de levensverhalen van deze personen zijn opgeschreven en gebundeld in een boekje. Deze vormen samen de basis voor de expositie. Het doel? Een inkijkje geven in dat iedereen bijzonder kan en mag zijn, ook als je ouder wordt.

Op vrijdag 10 januari om 16.00 uur organiseert @Wijz de expositie Nooit Meer Uitgesloten bij Buitensporig Zwolle. Samen met Trainbow, het netwerk van NS-collega’s die samen willen werken aan een prettige werkplek voor homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender, intersekse en queer collega’s, wordt de expositie bij Buitensporig Zwolle geopend. De opening wordt gedaan door Marco Altena, voorzitter van Trainbow, @Wijz en @COC Zwolle.

Er staat een lekker hapje en drankje klaar en de buitensporige dj Donny Thé van Soulclap draait de fijnste nummers.

De expositie duurt tot en met 31 januari 2020. Daarbij worden een aantal bijeenkomsten georganiseerd en wordt met voorbijgangers in gesprek gegaan.

Buitensporig is een nieuwe, tijdelijke plek (oude Bruna-locatie) in de stationshal van Zwolle, waar je aangenaam kunt wachten. Op de volgende trein, op reisgenoten of tot de regen is gestopt. Buitensporig Zwolle onderzoekt aangenaam wachten.

Meer informatie op de website van Buitensporig Zwolle: http://buitensporigzwolle.nl.

Artikel delen: