Werkerlaan - Foto: Wouter Steenbergen
Werkerlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijs, kans op een beetje regen

Zwolle – Zaterdag is het grijs boven Zwolle. De zon blijft meestal verborgen achter de grauwsluier. Puur uit verveling laten druppeltjes regen of motregen zich soms uit het wolkendek vallen. De kans daarop is in de middag het grootst, maar veel zal het niet te betekenen hebben.

De temperatuur doet een stap terug vergeleken met vrijdag. Toen registreerden de twee weerstations van Weblog Zwolle beide een maximum van 9,6 °C. Erg zacht voor begin januari, alleen jammer van de regen. Zaterdag wordt dat temperatuurniveau niet bereikt. Een maximum van 7 à 8 graden ‘s middags in de regio Zwolle. De wind doet gematigd mee: kracht 3 tot 4 uit west tot zuidwest.

Zondag is bijna een kopie van de zaterdag, wat het weer betreft. Bijna, want er is zondag iets minder wind, kracht 3 uit het zuidwesten, en de kans op nattigheid is miniem. De temperatuur is met 7 graden ongeveer gelijk aan zaterdag en de hoeveelheid grijze bewolking ook. Maar met een beetje geluk laat die nu wat meer zon door.

Maandag is de kans op neerslag klein en is er soms wat zon. Vanaf dinsdag is het wisselvallig en zacht voor de tijd van het jaar. Op woensdag mogelijk een stevige wind.

Artikel delen: