Van Wevelinkhovenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Van Wevelinkhovenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog en ’s middags opklaringen

Zwolle – Maandagochtend is het bewolkt, droog en ongeveer 5 graden. Wederom grijs, maar niet voortdurend, want er is perspectief op zon. Hij komt tevoorschijn in de loop van de ochtend, wanneer de bewolking dunner wordt. In de middag krijgt Zwolle zicht op een blauwe lucht met wolken en zon. De temperatuur ’s middags is 7 graden.

De wind is zwak tot matig en komt uit richtingen tussen zuidwest en zuidoost. Die is dus ook geen spelbreker. En er is nog meer goed nieuws: er wordt regen verwacht, maar die valt voortreffelijk getimed, namelijk ’s nachts. Een beetje nat worden alleen Zwolse nachtbrakers. Dinsdagmorgen is de regen alweer voorbij. Er is dan een kleine kans op mist.

Dinsdag overdag is er veel bewolking, maar de zon krijgt kansen en het blijft droog. De aanvankelijk zwakke tot matige wind neemt in de avond toe naar een stevige bries. Windkracht 4 uit het zuidwesten.

Woensdag is er veel bewolking waaruit soms regen valt. Dat gebeurt bij een hoge temperatuur van 10 graden.

Donderdag en vrijdag beloven natte dagen te worden. Met misschien wel 12 graden is het veel zachter dan normaal in begin januari.

In het volgende weerbericht bekijken we of er eigenlijk nog winterweer in aantocht is.

Artikel delen: