Fraterfilm op de Blijmarkt groot succes

Zwolle – De openlucht filmvertoning van ‘No Country for old Men’ door filmtheater Fraterhuis, zaterdagavond op de Blijmarkt in Zwolle, is een groot succes geworden. Ruim 700 bezoekers vulden het plein tussen museum De Fundatie en theater Odeon.

Mede dankzij het mooie weer waren de 470 zitplaatsen op de Blijmarkt, die voor de gelegenheid was afgesloten voor het verkeer, in een mum van tijd gevuld. Mensen zaten op straatmeubilair en stoepranden. Al vroeg was het gezellig druk, ook door het optreden vóór de film door het Mexicaanse duo Felix Perez en door de nacho’s van natuurwinkel Haiko Natuurlijk. De film startte om 22.30 uur, toen het donker genoeg was. Lichten van de Fundatie, Odeon en de cafés Public en het Proeflokaal gingen uit, net als de straatverlichting. De film werd geprojecteerd op een opblaasbaar filmdoek.

Licht en geluid waren van prima kwaliteit, waarbij het plein al snel muisstil was. Na afloop (de film eindigde om 01.00 uur) genoot het publiek nog lang na in grand-café Public, dat één van de sponsoren was van het evenement.

De openlucht filmvoorstelling is het afstudeerproject van twee studentes culturele en maatschappelijke vorming van Windesheim. Barbara van der Grijn en Marlies van Beek gingen de uitdaging aan om een jonger publiek aan te spreken met een opvallend evenement: dat is gelukt, ongeveer de helft van het publiek bestond gisteravond uit jongeren. Voor hun opdracht kregen de studentes intussen al een goede beoordeling. Ook het publiek was gisteren enthousiast. Filmtheater Fraterhuis en Public zijn opgetogen over het succes van de voorstelling.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Helaas moest ik er zondag vroeg uit, dus ik ben tijdens de pauze weg gegaan, maar tot die tijd vond ik het zeer geslaagd. Voor de film lekker gezellig met z’n allen wat kletsen en drinken en tijdens de film iedereen vrijwel stil. Geen enkele idioot die het ‘leuk’ vond om er doorheen te schreeuwen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.