Nieuwjaarsconcert Zwolle: 5.000 euro voor Fakkelteit - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Nieuwjaarsconcert Zwolle: 5.000 euro voor Fakkelteit

Zwolle – Het Nieuwjaarsconcert Zwolle is zondag goed bezocht. Door de goede opkomst kon de organisatie 5.000 euro schenken aan Fakkelteit Potentials. Het concert werd voor de 26e keer gehouden, deze keer in Schouwburg Odeon in Zwolle.

Een muzikale rollercoaster, dat was het Nieuwjaarsconcert Zwolle. De opening van Nieuwjaarsconcert Zwolle was bijzonder: percussionist Jan Wolfkamp en Hans Thijssen startten het concert op een werk van de Zwolse kunstenaar Ronald A. Westerhuis. Hierna bracht toptalent uit regio Zwolle onder de naam The Brand Blue een opeenstapeling van prachtige ballads, feestelijke meezingers en dampende disco.

In The Brand Blue waren speciaal voor het Nieuwjaarsconcert Zwolle rasartiesten als The Ones, Micah & Julia, Jillez en Cindy Oudshoorn samengebracht. Hun muzikale reis voerde de bezoekers deze middag mee langs alle hoogtepunten in de recente muziekgeschiedenis. Het slotstuk was ronduit een spektakel met onder anderen de Zwolse hiphoplegende Sticks.

Het Nieuwjaarsconcert werd voor de 26e keer georganiseerd. De organisatie ligt bij Lionsclub Zwollerkerspel en Leo Club Zwolle. Bij Fakkelteit kunnen jongeren hun muzikale kwaliteiten ontwikkelen. Binnen Fakkelteit werken Travers, Poppodium Hedon en samen met de Zwolse hiphopper Rico. Naast muzikale ontwikkeling, leren de jongeren bij Fakkelteit ook weerbaarder te worden.

Artikel delen: