Steps verdwijnt mogelijk uit Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Steps verdwijnt mogelijk uit Zwolle

Zwolle – De FNG Groep heeft maandag bekend gemaakt dat het merendeel van de Steps winkels en alle Promiss winkels gaan sluiten. In Zwolle heeft Steps een filiaal op de Melkmarkt. Het is momenteel onzeker of de Zwolse vestiging bij de tien Steps-vestigingen hoort die open blijven.

Op dit moment zijn de digitale verkoopkanalen van Steps en Promiss reeds verantwoordelijk voor ruim de helft van de omzet van beiden merken. Dit vormt volgens FNG een uitstekende basis om vanaf nu de focus van Steps en Promiss volledig te richten op de verkoop via de eigen webshops en via online partners zoals Wehkamp en Zalando. De rol van het fysieke winkelnetwerk verandert hiermee naar die van flagship of experience store. Dit vergt aanzienlijk minder fysieke winkels in het netwerk, een trend die reeds enkele jaren zichtbaar is.

FNG heeft daarom besloten om alle Promiss winkels en een aanzienlijk deel (38) van de Steps winkels in Nederland te sluiten in het voorjaar van 2020. In de betrokken winkels zijn 108 vaste werknemers en 126 tijdelijke werknemers actief. Met de medewerkers van de betreffende winkels worden individuele afspraken gemaakt conform het advies van de ondernemingsraad, uitgangspunt is hierbij bemiddeling van werk naar werk. De verwachting is dat ongeveer de helft van de betreffende vaste medewerkers herplaatst kunnen worden binnen andere FNG-formules in Nederland.

Richard Turk, Managing Director FNG Nederland: “De digitale ontwikkeling binnen de fashion retail is onmiskenbaar en ook FNG evolueert mee. Wij zien wekelijks een verdere versnelling in het online-shopgedrag van onze klanten. Zij weten de eigen webshops, en de Promiss en Steps collectie bij andere onlinespelers, goed te vinden. Door vanaf nu volledig te focussen op dit digitale succes kunnen we onze klant nog beter en sneller bedienen met actuele en kwalitatieve mode voor werk en vrije tijd. We zetten hiermee een belangrijke stap in het realiseren van onze eerder gecommuniceerde doelstelling om van FNG een volledig modern georganiseerde fashion(retail) groep te maken.”

Artikel delen: