Nog veel vragen omtrent moord op Henk Wolters - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Nog veel vragen omtrent moord op Henk Wolters

Zwolle – Dinsdagavond besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de moord op Henk Wolters aan de Buitenhuisgaststraat afgelopen oudjaarsavond.

De 52-jarige man is rond 21:40 uur op straat gevonden door voorbijgangers. Hij overleed ter plekke. De politie heeft grootschalig buurt- en omgevingsonderzoek gedaan. Er zijn echter nog veel vragen onbeantwoord.

Het vermoeden is dat Wolters al eerder op de avond neergeschoten is. Hij heeft die avond een feest bezocht en kwam rond 20:25 uur aan in de Buitengasthuisstraat. Omstreeks dat tijdstip zijn er knallen gehoord in de buurt. Deze zijn niet direct herkend als schoten, wat ook niet zo verwonderlijk is aangezien er overal vuurwerk afgestoken werd in verband met de jaarwisseling.

Wat er precies gebeurd is tussen de aankomst van Wolters in de Buitengasthuisstraat en het vinden van het slachtoffer is onduidelijk. De politie roept dan ook op om zich te melden wanneer u nog contact heeft gehad met het slachtoffer kort voor zijn overlijden. Ook al u weet of er mogelijk conflicten waren tussen het slachtoffer en anderen hoort de politie dat graag.

De recherche komt graag in contact met iedereen die tijdens of na 20:15 uur in of rondom de Buitengasthuisstraat iets verdachts heeft gezien. Wanneer u in de omgeving woont en over camerabeelden van bewakingscamera’s of dashcams beschikt, dan ontvangt de politie deze graag.

Beelden kunt u uploaden via dit tipformulier. Ieder klein detail kan van groot belang zijn. U kunt uw informatie ook vertrouwelijk delen met het Team Nationale Inlichtingen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999

Wanneer u de nabestaanden van Henk Wolters uw medeleven wilt betuigen kan dat hier.

Artikel delen: