Interieuradviseurs in opleiding produceren bedrijfsfilm

Elburg/Zwolle – Twee gemotiveerde studenten Interieur & Vormgeving, twee gedreven studenten Media & Vormgeving, een enthousiaste opdrachtgever en een opleiding die het leren in de praktijk op creatieve wijze stimuleert. Tezamen vormen zij de perfecte basis voor het maken van originele, professionele praktijkopdrachten, zoals een bedrijfspromotiefilm. Binnenkort te zien op www.webermeubelen.nl!

Een rondleiding door Weber Woonwereld in Elburg. Een echtpaar dat op zoek is naar een zitbank. De manier waarop ze geadviseerd en geholpen worden door professionele medewerkers met kennis van zaken. En uiteindelijk de levering van de bank bij de klant thuis. Over het drieëneenhalve minuut durende promotiefilmpje is diep nagedacht. Student Interieur & Vormgeving Gideon Kemper is een van de vier Landstede-studenten die het filmpje in het kader van hun studie voor Weber Woonwereld in Elburg tot stand brachten.

 ‘Er komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken’, zegt Gideon. ‘We hadden eerst allemaal scripts bedacht die veel te ingewikkeld waren. Uiteindelijk hebben we besloten om gewoon het proces van de aanschaf van een meubel te laten zien, van begin tot eind.’ Om een goede film te kunnen maken moesten de studenten eerst het bedrijf goed leren kennen. ‘We hebben een rondleiding gehad en uitleg over het klantproces van begin tot eind’, legt Gideon uit. ‘Vervolgens hebben we dus het script geschreven en zijn de studenten van Media en Vormgeving gaan filmen. Je moet je overal in verdiepen, in hoe de opnames gemaakt moeten worden, wat voor muziek je er bij laat horen, wat de tekst van de voice over is. En dan moet er nog geknipt en geplakt worden uit urenlang filmmateriaal. Uiteindelijk hebben we de conceptfilm gepresenteerd aan het bedrijf, waarna er nog een beetje aan geschaafd moest worden. Ik heb er heel veel van geleerd.’

Gideon zit in het tweede jaar van de opleiding Interieur & Vormgeving. ‘Interieur boeit me’, vertelt hij. ‘Creativiteit en liefde voor het vak is mij met de paplepel ingegoten.’ Hij weet nog niet precies welke richting hij uiteindelijk zal kiezen. ‘Je kunt met deze opleiding nog alle kanten op, zowel de creatieve als commerciële. Met een diploma kun je bijvoorbeeld aan de slag als interieuradviseur in een meubelzaak, maar ook als (assistent)ontwerper bij een interieurbureau of als stylist. Het leuke is dat je door stages en praktijkopdrachten met veel kanten van het vak kennis kunt maken.’ Ongeveer een derde gedeelte van de opleiding bestaat uit beroepsprakijkvorming (BPV) bij interieurbureaus, meubelzaken, projectinrichtingsorganisaties of bijvoorbeeld een keuken/badkamerspecialist. Gideon heeft veel van het project geleerd. ‘Je leert de gang van zaken in een bedrijf goed kennen. En die kennis is waardevol voor mijn toekomst.’

Wie geïnteresseerd is in de opleiding Interieur & Vormgeving (Interieuradviseur) of een andere opleiding in het landschap Vormgeving & Entertainment, is van harte welkom op de informatieavond op donderdag 19 juni van 18.00 tot 21.00 uur, bij Landstede aan de Ossenkamp 8 te Zwolle.

 

Artikel delen: