Sassenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Sassenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle genomineerd voor ‘Beste Binnenstad’ van Nederland

Zwolle – Onze stad is genomineerd voor ‘Beste Binnenstad’ in de categorie Grote binnensteden.

Om de drie jaar wordt de uitreiking van de titel ‘Beste Binnenstad’ gedaan. De Verkiezing Beste Binnenstad is een gerenommeerde Verkiezing die al sinds 2003 in Nederland gehouden wordt. De titel winnen is zou een opsteker zijn voor voor Zwolle. Niet alleen omdat Zwolle dan erkenning krijgt maar ook vanwege de publiciteit die de stad krijgt. Dit zal naar grote waarschijnlijkheid zorgen voor een boost in het economisch functioneren van onze binnenstad.

Het doel van de Verkiezing is de samenwerking tussen de partijen (ondernemers, bewoners, vastgoedeigenaren, gemeente, cultuur etc.) in de binnenstad te vergroten en te versterken, op een unieke en positieve manier aandacht te vragen voor de binnensteden van Nederland en de ontwikkeling van binnensteden te stimuleren.

Zwolle neemt het in de categorie ‘Grote binnensteden’ op tegen Arnhem, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Ook is er een categorie voor middelgrote steden. Alphen aan den Rijn, Deventer, Ede, Hoogeveen, Middelburg, Roermond, Sneek, Tiel, Uden en Woerden hopen er in deze categorie met de titel vandoor te gaan.

Op 5 maart worden er speeddates gehouden. Op basis van het bidbook wat Zwolle inlevert, de vragenlijst er wordt ingevuld, de speeddate met de jury en de data uit de Binnenstadsbarometer worden de twee finalisten per categorie gekozen door de jury. De sectorale beoordeling per jurylid leidt uiteindelijk tot een integraal beeld van de binnenstad. Deze beoordeling bepaalt per categorie de twee definitieve finalisten.

In 2017 ontvingen Breda (categorie grote binnensteden) en Almere (categorie middelgrote binnensteden) de titel ‘Beste Binnenstad’. Op 18 mei 2020 zullen beide steden de titel overdragen naar de beste binnensteden van 2020.

Artikel delen: