Lübeckplein - Foto: Wouter Steenbergen
Lübeckplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijs

Zwolle – Vrijdag wordt het bewolkt en wisselvallig. Eigenlijk wordt het net zo grijs als op donderdag, wel hebben we de schrale troost dat het veel minder regent.

Vrijdag was er bijna de hele dag miezerregen. Dit zal vandaag anders zijn. De regen is er wel maar de droge periodes zullen steeds langer duren. Waar donderdagavond om 21.00 uur op het weerstation van Weblog Zwolle in Stadshagen nog een temperatuur van 12 graden werd gemeten, zal het op vrijdag wel iets frisser zijn.

Wij kunnen vrijdag een maximumtemperatuur van 8 graden verwachten. Er staat een noordenwind die matig is van kracht. In de loop van de avond neemt de buienkans af, dit als voorproefje voor de zaterdag.

Zwolle is na die miezerdagen wel weer toe aan een droge dag en het zien van de zon. Goed nieuws, het blijft droog! Het is weliswaar bewolkt maar in de zon en uit de wind leent de dag zich er prima voor om op een terrasje te zitten. Met temperaturen rond de 6 graden en een winters zonnetje kan het best aangenaam zijn. Voor wie liever beweegt, het is ook mooi weer om de binnenstad of de natuur van Zwolle te verkennen. In de avond koelt het af naar ongeveer 3 graden.

De pret is van korte duur. Op zondag begint is het weer wisselvallig en ook voor de maandag staat er weer hier een daar een buitje op het programma, beide dagen is het met maximumtemperaturen van 9 graden weer zacht voor de tijd van het jaar. Vanaf dinsdag trekt ook de wind trekt aan en kunnen we in januari zelfs herfstweer verwachten.

Artikel delen: