‘Single Supermom’ wint Rode Vuist 2020 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

‘Single Supermom’ wint Rode Vuist 2020

Zwolle – De stichting Single Supermom is de winnaar van de Rode Vuist 2020, de prijs waarmee de PvdA een bijzondere inzet voor een mooi en sociaal Overijssel waardeert.

Single Supermom zet zich in voor een betere positie van alleenstaande moeders. Initiatiefnemers van de Zwolse afdeling Ellen Meijer en Shirley Kambel ontvingen de prijs uit handen van PvdA-Statenlid Hans Nooter en de vorige winnaar, Nuran Florissen van Vrouwen Voor Elkaar.

Single Supermom is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot het grootste netwerk voor alleenstaande moeders in Nederland. Ze vormen een sociaal netwerk dat elkaar met training en advies op weg helpt naar (vrijwilligers)werk of ondernemerschap. Bijeenkomsten zijn gratis, laagdrempelig en positief ingestoken. De Zwolse afdeling kent inmiddels tien vrijwilligers die actief zijn voor de stichting. Hun bijeenkomsten worden steeds door zo’n zeventig vrouwen bezocht.

“Emancipatie is vrijheid, voor jezelf kunnen zorgen, persoonlijke ontwikkeling,” zegt Nooter. “Niemand van ons kan zichzelf helemaal in z’n eentje ontwikkelen tot wie hij of zij wil zijn. Daarvoor heb je een klankbord nodig, een maatje en soms een steuntje. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Overijssel mee doet. Single Supermom maakt daar praktisch werk van. Door elkaar on- en offline op weg te helpen leggen ze een stevig fundament voor de emancipatie, voor individuele ontwikkeling en jezelf kunnen zijn. Dit helpt natuurlijk ook de volgende generatie van deze supermoeders. Voor dat belangrijke werk verdient het initiatief Single Supermom dubbel en dwars onze Rode Vuist.”

De Rode Vuist wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. De PvdA Overijssel heeft de prijs in het leven geroepen om een persoon of instelling in het zonnetje te zetten die zich bijzonder heeft ingezet voor een socialer Overijssel. De vorige winnaars waren Reisopera-directeur Nicolas Mansfield (2017), de Enschedese Stichting Sheltersuit (2018) en de multiculturele vrouwengroep Vrouwen voor Elkaar uit Deventer (2019).

Artikel delen: