Landstede en Telstar slaan handen ineen

Zwolle – Telstar Sports and Fashion en Landstede bieden samen met ingang van schooljaar 2008/2009 een nieuwe opleiding aan: ‘TelStart. Hoofddoel is om jonge mensen op te leiden tot gekwalificeerde medewerkers op het gebied van sport en mode. Telstar vindt het belangrijk om te investeren in (toekomstige) medewerkers. Dit is voor hen een belangrijke reden om in samenwerking met Landstede, onderwijs aan te bieden in de megastores.

De megastore van Telstar opent in september op een sportieve locatie, namelijk in het nieuwe FC Zwolle stadion. De megastore in de zuidzijde van het nieuwe stadion wordt met circa 4500 m2 één van de grootste sportspeciaalzaken van Nederland. Momenteel zijn er Telstar megastores in Harderwijk en Deventer.

De personele bezetting van de Telstar megastore is een combinatie van studenten en medewerkers van Telstar en Landstede. De studenten worden begeleid door een instructeur van Telstar en een docent vanuit Landstede die elke week aanwezig is. Binnen de megastore van Telstar is een lokaal aanwezig waar de studenten op de computer theorie- en praktijklessen kunnen volgen.

De TelStart-opleiding is binnen het bestaande onderwijs nog vrij nieuw. Je wordt opgeleid in de megastores van Telstar Sports and Fashion, zowel voor als achter de schermen, in een cultuur die past bij het werkveld van de Sport-Verkoop branche. Tijdens de opleiding werk je aan reële leerwerkprestaties, krijg je workshops van leveranciers uit de branche en mag je zelf kennismaken met verschillende sport-, modeartikelen. De opleiding duurt, afhankelijk het niveau één tot drie jaar. Het grootste gedeelte van de opleiding vindt plaats in de winkel en het eigen  opleidingslokaal op locatie.

De nieuwe opleiding is gekoppeld aan de landschappen Handel & Commercie, Sport & Bewegen en Mooi & Mode. Op donderdag 19 juni wordt bij Landstede aan het Rechterland tussen 18.00 en 21.00 uur informatie over de nieuwe opleiding gegeven. Op www.landstede.nl en www.telstarshop.nl vind je meer informatie.

Vanmiddag tekenden College van Bestuur voorzitter Rob van Kessel en directeur/eigenaar van Telstar Lex Groothengel de samenwerkingsovereenkomst. Dit gebeurde in het bijzijn van de direct betrokkenen in de ruwbouw van de nieuwe Telstar-vestiging.  

Artikel delen: