Reddinsbrigade ernstig gedupeerd

Zwolle –  Dit jaar viert de Reddingbrigade Zwolle haar 90-jarig bestaan. Met een schenking van deltaWonen heeft de brigade in april een nieuwe reddingsboot aangeschaft. In de nacht van 10 op 11 juni is van de nieuwe boot de buitenboordmotor gestolen. De boot stond gestald op een afgesloten terrein. Dit geeft natuurlijk een enorme domper op de feestvreugde. Door de vrijwilligers werd de boot opgeknapt en zou binnenkort volledig inzetbaar zijn. De motor is recentelijk helemaal nagelopen en heeft een grote beurt gehad. De brigade heeft hierin zelf geïnvesteerd.

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Omdat de verzekering bij diefstal een eigen risico hanteert, zijn de kosten van een vervangende motor grotendeels voor rekening van de brigade. Al met al gaat dit hen onnodig veel tijd en geld kosten. Het geld hebben zij echter op dit moment niet beschikbaar. Het bestuur hoopt dan ook dat iemand hen kan helpen bij de aanschaf van een nieuwe motor of hen informatie kan verschaffen over de gestolen motor.

Het bestuur roept het publiek dan ook op om de komende tijd zijn ogen en oren goed open te houden en verdachte zaken direct bij het bestuur of de politie te melden. Het gaat om een Yamaha buitenboordmotor uit 1995 met 40 PK vermogen. Het serienummer is: L860216.<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Voor de brigade is nu het grootste dilemma dat de boot nu niet inzetbaar is voor toezicht en hulpverleningen, waar zij regelmatig voor gevraagd worden. Bovendien is dit voor de brigade een duidelijk signaal dat er spoedig een opslagplaats voor de boten moet komen, waar zij ook hun bewakingsspullen, zoals reddingsvesten, droogpakken, EHBO-koffer en portofoons veilig kunnen opslaan. Op dit moment liggen al deze zaken verspreid bij de leden thuis. Zij hopen dan ook dat ze spoedig een mooi plekje kunnen vinden, hoewel ze geen budget hebben om een stalling te huren.

Tips:  bewaking@reddingsbrigade-zwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Als ik een mooie bankrekening had gehad, zou ik direct een steentje bij willen dragen. Echt belachelijk dat dit soort dingen gebeuren. Succes, ik hoop dat iemand met een dikke portemonnee helpt. Het zou toch fijn zijn dat als er iemand in gevaar komt, de reddingsbrigade gewoon hun werk kunnen doen.

    Succes..


    ⚠️ Meld

  2. Lullig man! Ook tijd dat die verzekeringen eens een keer goed onder de loep genomen worden, overigens. Die zaken vind ik vaak erg smerig. Misschien een dure zakenauto van de verzekeringsmaatschappij gaan gebruiken voor het geld. Die is immers ook van hun centen betaald… 😀


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.