Diezerpoort - Foto: Wouter Steenbergen
Diezerpoort
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wind, regen en soms droog

Zwolle – Dinsdag regent het op de vroege morgen het hardst. Grote kans dat de ochtendspits in Zwolle kletsnat verloopt, maar daarna neemt de intensiteit van de neerslag af. In de loop van de morgen wordt het misschien zelfs droog. Niet te vroeg juichen a.u.b: loodzware bewolking houdt stand boven de stad.

Mocht het even droog worden, dan duurt dat niet lang. Vanuit het zuiden dient zich een gebied met lichte regen en motregen aan. Het is waarschijnlijk aan het eind van de ochtend boven Zwolle aangeland en we zijn er niet zomaar vanaf. Een groot deel van de middag en avond blijven we eronder zitten. Het geeft kans op lichte neerslag. ’s Morgens staat het kwik met 9 graden al hoog en het loopt op naar 11 graden ’s avonds. Zeer zacht.

Zacht is het inderdaad, maar regen en wind zijn dinsdag spelbreker. Er staat een stevige zuidwestenwind. Die was in de nacht al op toeren, neemt dinsdagochtend een fractie af, maar blijft desondanks de hele dag op of in de buurt van windkracht 4. En in de avond neemt de zuidwester toe naar windkracht 5.

Dat zorgt voor een onstuimige nacht naar woensdag. In de wind zijn er droge perioden en dat geldt ook voor de woensdagochtend. De zuidwestenwind blijft woensdagmorgen op kracht 4, misschien tijdelijk windkracht 5 aantikkend. Vanuit het noordwesten komt een front met regen hierheen, dat in de middag actief wordt boven de stad. De wind luwt dan een beetje.

Donderdag is het een stuk rustiger en droog, met eindelijk weer eens goede kaarten voor de zon. De middagtemperatuur is 8 graden.

Artikel delen: