Sandra Schipper Zakelijk en Inhoudelijk Leider ANNO Zwolle - Foto: Sandra Schipper
Foto: Sandra Schipper

Sandra Schipper Zakelijk en Inhoudelijk Leider ANNO Zwolle

Zwolle – Sandra Schipper (34) is per 1 januari zakelijk en inhoudelijk leider bij ANNO, het nieuwe publieksconcept rondom het erfgoed van Zwolle. Schipper gaat deze functie voor de komende twee jaar combineren met haar baan als directeur-bestuurder van de Stichting Oldenzaalse Musea.

ANNO werd op 31 oktober 2019 aan het Zwolse publiek gepresenteerd en is een initiatief van stichting Allemaal Zwolle, Historisch Centrum Overijssel en archeologie en monumentenzorg van de gemeente Zwolle. In ANNO worden alle erfgoedcollecties van Zwolle voor het eerst bij elkaar gebracht en gaan ze zich samen presenteren aan het publiek; een uniek concept in Nederland. Het concept van ANNO bestaat uit het interactief beleven (‘meemaken’) en het bijdragen aan het toegankelijk maken (‘mee maken’) van de geschiedenis van Zwolle.

Vincent Robijn, directeur-bestuurder van Allemaal Zwolle, is verheugd met de komst van Schipper: “Nu het concept van ANNO inhoudelijk stevig staat en goed is ontvangen in de stad, gaan we de fase in van verdere uitwerking en uitvoering.

Sandra heeft bij het Palthe Huis de afgelopen jaren laten zien dat zij in staat is een museum door een transitiefase te leiden. Zij heeft in Oldenzaal een aantrekkelijk en vernieuwend inhoudelijk erfgoedconcept gerealiseerd, inclusief een grote verbouwing. Sandra gelooft in ons concept en onze aanpak van het ‘meemaken’ en ‘mee maken’ van de geschiedenis. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we met ANNO ruimte geven aan erfgoedtalent uit Overijssel.”

Sandra Schipper: “ANNO is een innovatief en uniek erfgoedconcept dat bezoekers en bewoners van Zwolle de mogelijkheid biedt écht onderdeel te zijn van de historie van de stad. Ik heb er enorm veel zin in om onderdeel te mogen zijn van de groei van een concept richting de opening aan de Melkmarkt.”

ANNO opent in 2021 haar deuren aan de Melkmarkt, in het monumentale Drostenhuis en de naastgelegen nieuwbouw. De restauratie en verbouwing van deze gebouwen is momenteel in volle gang. ANNO is tijdelijk gehuisvest op locatie Sassenstraat 11.

Artikel delen: