Handballers Travelbags/HV Zwolle beginnen de tweede seizoenshelft met een zege - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Handballers Travelbags/HV Zwolle beginnen de tweede seizoenshelft met een zege

Zwolle – De tweede seizoenshelft werd zondag weer gestart voor de heren van Travelbags/HV Zwolle. Ze moesten het in eigen huis opnemen tegen het jonge team van Minerva. Minerva heeft ook een vrij nieuwe samenstelling en stonden ze voor het duel nog onderaan in de competitie.

Het vorige duel werd door Zwolle met flinke cijfers gewonnen, maar het team zit al een tijd lang in een dipje en de selectie was voor deze wedstrijd ietwat uitgedund.Van tevoren werd er benadrukt dat de heren het nieuwe jaar moesten beginnen met het spelen van het eigen spel en tempo. Om te zorgen voor genoeg wisselopties werd een beroep gedaan op twee A-jeugd spelers in de vorm van Daan Born en Rowan Smit.

De eerste helft begon vrij normaal, waarbij beide teams gelijk op gingen. De verdediging van Zwolle ging wat sterker staan en de tegenstanders kregen moeite met hun aanvallen goed af te maken. Hierdoor ontstonden er een aantal goede break-out mogelijkheden voor Zwolle die ook benut werden. Zwolle nam hierdoor een mooie 7-3 voorsprong.

Minerva kwam iets terug door een aantal goed lopende aanvallen. De jeugdige spelers konden met een paar goede acties het Zwolse doel vinden. Toen de stand weer 10-8 werd kwam er weer een periode van break-outs aan voor Zwolle. Er werden 4 doelpunten achter elkaar gemaakt, waardoor het gat weer groeide.

Aan het einde van de eerste helft kwamen beide jeugdspelers ook aan bod, waarbij de heren een goed uitgespeelde aanval Rowan Smit op de cirkel kon vinden, die hieruit zijn eerste senioren doelpunt kon maken! De Zwolse heren konden positief de kleedkamer ingaan met een ruststand van 16-10.

De tweede helft leek wel een geheel andere wedstrijd. Niet alleen speelden de spelers van Minerva hun aanvallen een stuk beter uit, Zwolle werd in de aanval en in de verdediging ook slordiger en het gat werd al snel kleiner. De eerste 5 doelpunten kwamen namelijk allemaal van Minerva, waardoor de wedstrijd gelijk onnodig spannend werd. Zwolle begon er weer wat in te komen en konden de stormende tegenstanders wat beter afstoppen. Nog steeds liepen de aanvallen lang niet altijd soepel en dus kon er geen gat gebouwd worden naar de tegenstanders.

Er begon ook wat frustratie binnen het team te komen en Zwolle begon ook tegen zichzelf te spelen. Cirkelspeler Hans Kan leidde een doelpuntenreeks in van 3 doelpunten voor Zwolle, maar ook van die voorsprong konden de heren niet lang genieten. De wedstrijd bleef spannend tot de laatste 10 seconden waarin keeper Arno te Wiele een katachtige redding moest maken om een laag afstandsschot te kunnen stoppen. Hierdoor heeft Zwolle toch een overwinning uit het duel kunnen slepen en zal het vooral de mentaliteit en het spel van de eerste helft moeten meenemen naar volgende duels.

Doepunten:
Bart Kroeze 8
Jordy Hendriks 5
Igor Klomp 4
Hans Kan 3
Pascal Schutte 2
Rik Talens 2
Rowan Smit 1
Sjouke Attema 1

De volgende match zal zondag 19 januari 2020 zijn om 13:40 uur in Ruurlo. De mannen mogen het opnemen tegen de heren van Blauw Wit.

Artikel delen: