Ikea en Zwolle tekenen intentieovereenkomst

Zwolle – Er is nog heel veel werk te verzetten, eer Ikea haar deuren kan openen voor het publiek op het bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Donderdag 12 juni hebben Ikea en de gemeente Zwolle afgesproken wat er allemaal moet worden uitgezocht voordat kan worden begonnen met bouwen van het blauwgele warenhuis. Deze afspraken zijn vastgelegd in een intentieovereenkomst. Namens Ikea hebben de heren C. Kleijweg en M. Ward getekend. Wethouder Martin Knol deed dit namens de gemeente. Op basis van een aantal studies wordt in het najaar een programma van eisen voor besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd.

 

Het belangrijkste punt van studie is de mogelijke aanpassing van de infrastructuur. Beide partijen gaan bekijken of de huidige infrastructuur toereikend is voor de te verwachten verkeersstromen. Uiteraard wordt ook rekening gehouden met de geplande uitbreiding van Hessenpoort en de komst van het hotel Van der Valk. Ook moeten de komende maanden afspraken worden gemaakt met Ikea over de verdeling van de kosten van de mogelijke verkeersmaatregelen.

 

Naast mogelijke verkeerskundige maatregelen vormt de ruimtelijke inpassing van Ikea een belangrijk punt van studie, omdat Hessenpoort in principe is bedoeld voor grootschalige distributie-, transport- en productiebedrijven en groothandel. Ook wordt onderzocht hoe het parkeren wordt geregeld, welke hoogte het gebouw kan krijgen en op welke wijze kan worden voorzien in de vraag naar voldoende medewerkers.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Yes, van de week in Groningen geweest en het is toch wel een ideale winkel. Waar anders koop je een nieuwe kinderstoel voor 14 euro en een broodje hotdog met een colaatje na voor een euro ;D


  ⚠️ Meld

 2. Ikea
  Nergends kan je beter een nieuw computer bureau halen dan bij de ikea, je moet ze wel zelf in elkaarzetten, maar de prijs is altijd uitermate toerijkent voor elke klant, en inderdaad, broodje hotdog met een colatje na, voor 1 euro!! is erg goedkoop en ze zijn super lekker 😀
  en het zoeken naar medewerkers??? de vraag?? nou in zwolle zijn genoeg mensen opzoek naar leuk werk, dus dat zal zeker weten wel goed komen!


  ⚠️ Meld

 3. Toevallig ook afgelopen zaterdag nog in Groningen geweest. (Eigenlijk zou Amersfoort dichterbij zijn of niet?)

  Maar inderdaad: super winkel! Wij hebben nu net een huisje gekocht en ik denk dat er ook voor deze woning weer erg veel bij de Ikea gekocht gaat worden! 😀


  ⚠️ Meld

 4. @ Plantje:
  Yep; Amersfoort is idd dichterbij (scheelt ongeveer 10 a 15min). Maar Groningen heeft ook een leuke binnenstad 😉


  ⚠️ Meld

 5. toch maar de kleine winkel om de hoek
  Ik weet dat het bij IKEA erg leuk is om te werken. Alleen: dit moloch zal heel wat kleine woonwinkeltjes in bijv Assendorp en Wipstrik de nek omdraaien. Een zaak met alleen maar lampen of gordijnen, met een enthousiaste eigenaar die nog gewoon meehelpt in de winkel heeft ook zo z’n charme. inderdaad, ikea is makkelijk en goedkoop. Maar zometeen zien alle huizen er van binnen ook al hetzelfde uit. Voor kwaliteit en onderscheid wil ik best even omrijden en iets meer betalen.


  ⚠️ Meld

 6. Wij doen ook vaak in duurdere winkels ideeën op en maken daar door bij Ikea, Leenbakker, Kwantum, Xenos en andere winkels langs te gaan een leuke betaalbare combinatie van.

  Wel moet je weten wat je waar wil halen. Anders kun je ieder jaar opnieuw je huis inrichten, omdat de bank weer op zijn einde is en de kast niet meer staat, maar netjes op een hoopje ligt. 😀


  ⚠️ Meld

 7. IKEA spul blijft tientallen jaren goed, mits je het correct in elkaar zet. Doe nu al zo’n 10 jaar met mijn Klippan bank. Niks geen doorzit plekken. Gewoon elke 2 jaar nieuwe hoes er om heen voor 30 euro en klaar is Japser 😀


  ⚠️ Meld

 8. Maar zometeen zien alle huizen er van binnen ook al hetzelfde uit. Voor kwaliteit en onderscheid wil ik best even omrijden en iets meer betalen.

  Nou, ik weet niet hoevaak jij in de Ikea bent geweest, maar ga jij het aantal verschillende kasten maar eens tellen.

  Je moet een groot huis hebben om dat allemaal kwijt te kunnen, behalve als je een ikea bent :D.

  Onderscheid vervalt, en kwaliteit is het zeker.


  ⚠️ Meld

 9. Ik zie de bui straks al hangen met al dat extra verkeer op de snelweg. Lekker met zijn allen stil staan om en nabij de afslag Zwolle-Noord. Al dat fijnstof in de lucht zeker op droge dagen. Soms ligt er gewoon een zwart laagje in de vensterbank. Even snel op zaterdag naar de familie in het noorden van het land?? No way want er staat file voor de IKEA.
  Oke wel erg zwart wit maar ik zit niet op al dat extra verkeer te wachten zo vlak bij mijn huis. :'(


  ⚠️ Meld

 10. Heel flauw misschien, maar misschien moet je dan niet naast de snelweg gaan wonen?

  (daarbij zullen ze afslag Ommen nemen)


  ⚠️ Meld

 11. Ja inderdaad erg flauw. Ik woon er namelijk verder heel erg prettig.
  Ik begrijp alleen niet waarom de A28 bij Staphorst niet verbreed kan worden voordat er grondig onderzoek is gedaan naar fijnstofdeeltjes en ze dat niet doen vanwege de IKEA. Ik werk zelf bij een bedrijf dat veel te maken heeft met fijnstof en kwartsstof en weet wat voor een gevolgen dat kan hebben.

  Tja de oprit Zwolle-Noord gaat direct over in de afslag Ommen, dus kom je bij grote drukte daar de snelweg niet op. Langs Berkum wordt dan ook een probleem.

  Nou we kieken wel wat wordt. :-*


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.