Overijssels Podium voor kwalitatieve amateurkunst

Zwolle – Overijssel is rijk aan goede amateurkunst. Helaas wordt deze vaak slechts door een klein publiek gezien. Hier wil Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) met het initiatief Overijssels Podium graag verandering in brengen. Kwalitatieve amateurkunst moet een vaste plek op de provinciale podia gaan verwerven. Op vrijdag 20 juni is er een introductieavond van het Overijssels podium in theater Odeon in Zwolle. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Tijdens deze avond zal het initiatief Overijssels Podium verder worden toegelicht en kunnen aanwezigen hierover van gedachten wisselen. Ook zijn er twee optredens door de Zwolse dansgroep La Dance en het Britten Strijkorkest, onder leiding van Loes Visser en met medewerking van fluitiste Felicia van den End. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje.

 

De betere amateurkunst verdient een plek op meerdere podia. Voor Overijssel Podium zal KCO in samenwerking met enkele deskundigen uit het veld circa tien veelbelovende en kwalitatief goede voorstellingen, producties en beeldend kunstenaars selecteren. Amateurkunstenaars en –groepen die iets bijzonders, gedurfds of vernieuwends gemaakt hebben en de ambitie hebben om hiermee een groter publiek te bereiken, komen in aanmerking voor het ‘keurmerk’ Overijssels Podium. Amateurproducties met dit keurmerk worden aangeboden aan kleinere Overijsselse podia en Kulturhusen, die kunnen kiezen welke voorstellingen of exposities zij opnemen in hun programmering.

Artikel delen: