Pieter Steynstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Pieter Steynstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en sluierwolken

Zwolle – Donderdag is een prima dag voor liefhebbers van zonneschijn. De zon gaat uren maken boven Zwolle, na een aantal dagen waarop dat moeilijk was vanwege alle bewolking. Oké, er zijn wel sluierwolken op grote hoogte, maar ze zijn dun en de zon straalt er doorheen. Is er nog meer goed weernieuws te melden?

Jazeker, de temperatuur stijgt na een frisse start naar 9 graden in de middag, wat niet bepaald koud is voor half januari. En de wind houdt tot in de middag zijn gemak: een matig briesje, windkracht 3 slechts, uit het zuiden tot zuidoosten. De daglichtperiode wordt donderdag om 16.50 uur waardig afgesloten met een mooie zonsondergang in het zuidwesten.

Donderdagavond trekt de wind aan en in de nacht wordt de sluierbewolking langzaam dikker. Dat heeft te maken met een storing die regengebieden vanuit het westen deze kant op duwt.

Vrijdag rond het middaguur vallen de eerste regendruppels in de stad. Het is dan ongeveer 9 graden. In de middag is het regenachtig, wat tot in de avond duurt. In de loop van vrijdagavond wordt het droog.

Van het weekend lijkt de zondag de beste dag voor wie het droog wil houden. Een hogedrukgebied nestelt zich boven de Britse Eilanden en gaat voor rustig en droog weer zorgen. De wind komt uit het noordwesten en stelt weinig voor. Uit dat noordwesten is er aanvoer van een flinke portie bewolking, waaraan de zon waarschijnlijk een hele kluif heeft.

Voor het zover is, presenteert de zaterdag zich enigszins onbetrouwbaar: kans op buitjes vanaf zee. Geen grote regenhoeveelheden, maar droogheidsgarantie kan niet worden verstrekt, met name zaterdagmiddag en -avond niet. Er is weinig wind.

Artikel delen: