Een duwtje in de rug voor groene bewonersinitiatieven en vrijwilligers - Foto: Astrid Beuker
Foto: Astrid Beuker

Een duwtje in de rug voor groene bewonersinitiatieven en vrijwilligers

Zwolle – Groene Loper Zwolle en 4D (Stimuland) organiseren een ondersteuningsbijeenkomst voor groene bewonersinitiatieven en vrijwilligers uit Zwolle.

Tijdens de verschillende workshops en een spreekuur door lokale groene experts, leren de deelnemers alles over natuurvriendelijk tuinieren, het aanleggen van bloemenweides, het onderhouden van fruitbomen en het aantrekken van bijen. Maar ook over financiering, projectplannen en het betrekken van bewoners bij je initiatief.

Zwolle kent veel bewoners die bezig zijn met het vergroenen van hun straat of wijk door bijvoorbeeld geveltuinen, buurtmoestuinen, boomspiegels en bijenhotels. Al deze initiatieven maken Zwolle beetje bij beetje mooier en groener. Vogels, insecten en egels varen hier wel bij en het brengt bewoners vaak ook dichter bij elkaar door samen de handen uit de mouwen te steken.

Maar wat is er allemaal eigenlijk mogelijk? En hoe pak je het precies aan? En waar vind je geld voor je groene plannen? Al deze vragen komen aan de orde tijdens de bijeenkomst voor groene bewonersinitiatieven en vrijwilligers. Een initiatief van 4D (Stimuland) en Groene Loper Zwolle.

Professionals en groene experts uit lokale groene vrijwilligersorganisaties staan tijdens workshops en een spreekuur klaar om vragen te beantwoorden en van alles te vertellen over onder andere natuurvriendelijk tuinieren, het aanleggen van bloemenweides, het onderhouden van fruitbomen en het aantrekken van bijen. Maar ook over financiering, projectplannen en het betrekken van bewoners bij je initiatief. Een leerzame en inspirerende avond dus voor elk groen initiatief of vrijwilliger!

Deze bijeenkomst is een initiatief van Groene Loper Zwolle en 4D (Stimuland). Groene Loper Zwolle heeft als doel bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle.

4D staat voor durven, delen, denken en doen. De aanpak biedt mogelijkheden aan mensen met een goed idee voor de leefbaarheid in hun omgeving. In vijf gebieden geven regionale 4D-makelaars ondersteuning met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies en fondsen.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 30 januari 2020 vanaf 18.00 uur (inclusief soep en broodjes) in de Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg 20 in Zwolle. Iedereen is van harte welkom, deelname is kosteloos. Meer informatie over het programma en een aanmeldlink staat op www.groeneloperzwolle.nl/bijeenkomst.

Deze bijeenkomst wordt mede georganiseerd door Milieuraad Zwolle, Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel en wordt ondersteund door gemeente Zwolle en provincie Overijssel (de programma’s Sociale Kwaliteit en Natuur voor Elkaar).

Artikel delen: