Willem Jan van der Linde - Foto: Gerben Rink
Willem Jan van der Linde
Foto: Gerben Rink

Zwollenaar in race voor roeisport-vrijwilliger van het jaar

Zwolle – Willem Jan van der Linde (68) is in de race voor vrijwilliger van het jaar van de Koninklijke Nederlandse Roeibond. Willem Jan is al meer dan 50 jaar actief in de roeisport vanuit de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging.

De top-3 van vrijwilligers in Nederland is bekend en de strijd gaat nu tussen de Amsterdamse Liesbeth Hollander en Willem Jan van der Linde, die op dit moment een gelijk aantal stemmen hebben.

Willem Jan van der Linde heeft meerdere wereldkampioenen de beginselen van het roeien bijgebracht. Hij heeft ze te pas en te onpas naar Papendal of de Bosbaan in Amsterdam gereden om aan de centrale trainingen mee te doen.

Ellen Meliesie, Henk Jan Zwolle, Theo Nieuwboer, Mirjam Prins, Nico Rienks, Kisten Lanz en Ralf Rienks, allemaal wereldkampioen.

Willem Jan gaat niet, zoals velen van ons, op vakantie maar besteedt zijn vrije tijd aan het rijden van de botenwagen voor de KNRB-tourafdeling. Vanuit heel Nederland maakte Willem Jan voor leden een mooie vakantie mogelijk met door hemzelf goed onderhouden boten.

Willem Jan is in heel Nederland bekend. Band lek tijdens een trainingskamp of wedstrijd? Bankje van de boot kwijt? Schroefje weg? Willem Jan regelt dat het goed komt, zodat iedereen met passie de mooie roeisport kan uitoefenen.

Stemmen op Willem Jan kan nog tot en met woensdag 22 januari via https://roeien.nl/vrijwilligers/. De vrijwilliger van het jaar mag de KNRB Wisselprijs in ontvangst nemen op het Aegon Nationaal Roeicongres op zaterdag 25 januari 2020.

Artikel delen: