Ben Kimwole winnaar Halve Marathon Zwolle

Zwolle – Ben Kimwole is zaterdagavond winnaar geworden van de Halve Marathon van Zwolle. De Keniaan won in een nieuw parcoursrecord van 1.01.50 uur. Op enkele seconden na de winnaar finishte Dereje Tesfaye als tweede. Abiyote Guta werd derde. De drievoudige winnaar van de Zwolse Halve Marathon, Jason Mbote, kwam deze editie niet bij de eersten over de meet. Bij de dames won Flomena Chepchirchir. De tweede plek was voor Lydia Kurgat. Derde werd Nadja Weijenberg.

De binnenstad van Zwolle fungeerde zaterdagavond weer als decor voor de Halve Marathon van Zwolle. Langs het parcours waren vele bezoekers om de duizenden deelnemers aan te moedigen. Op verschillende locaties werd de stemming verhoogd door DJ’s, orkesten en shantykoren.


Isaiah Kosgei…


Drukte op de Hortensiabrug…

Via ‘Lees verder’ meer foto’s…

 
Ex-topvolleyballer Bas van de Goor deed ook mee in Zwolle…

Van de Goor liep in Zwolle met 55 medewerkers van een bedrijf uit Zwolle de Zwolse Halve Marathon. Gezamenlijk liepen ze voor de Bas van de Goor Foundation.

De Foundation heeft als missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport. Oud – Olympisch volleybalkampioen Bas weet uit ervaring dat je heel goed (top)sport kunt bedrijven met diabetes. Zijn ervaringen wil hij graag delen met de 1 miljoen patiënten in Nederland. De foundation wil mensen met diabetes informeren over de positieve effecten van sport, dat ze ondanks het feit dat ze patiënt zijn nog steeds sporten. Sterker nog, mits goed begeleid helpt sport aan een gezonder en actiever leven.


De nummers twee en één bij de dames…


Marianne Verhoeff…


Dick van der Klaauw…


Tesfaye (links) en Bekhanouch (rechts) op jacht naar de koploper…


Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.