Gedetineerde giet heet braadvet over medewerker PI Zwolle

Gedetineerde giet heet braadvet over medewerker PI Zwolle

Zwolle – Vorige maand heeft er een ernstig incident plaatsgevonden in het PPC (Penitentiair Psychiatrisch Centrum) in de Penitentiaire Inrichting in Zwolle.

Een medewerker van het PPC werd door een gedetineerde in de recreatieruimte met braadvet overgoten. Het personeelslid liep hierdoor 1e- en 2e-graads brandwonden op in het gezicht, oren, nek en schouders en moest in het ziekenhuis worden behandeld.

De gedetineerde was bezig met het bereiden van vlees en gooide, volgens ooggetuigen, zonder aanleiding de inhoud van de pan over het personeelslid. De medewerker stond op dat moment met de rug naar de gedetineerde gekeerd. Onmiddellijk is er door andere medewerkers van de PI handelend opgetreden en is het personeelslid om te koelen direct onder de douche geplaatst om daarna naar het ziekenhuis te worden overgebracht.

PI Zwolle geeft het volgende statement af: “Geweld en agressie tegen ons personeel wordt niet getolereerd. De gedetineerde is gesanctioneerd met 14 dagen verblijf in een isoleercel. Tevens wordt er door de Pl aangifte gedaan bij de politie.”

Er is vanuit de Penitentiaire Inrichting zorg en aandacht voor het getroffen personeelslid dat na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis mocht.

Artikel delen: