Rico Strieder versterkt PEC Zwolle - Foto: PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle

Rico Strieder versterkt PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft Rico Strieder aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige Duitser wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van FC Utrecht en traint dinsdagochtend al mee met zijn nieuwe teamgenoten.

De defensief ingestelde middenvelder kwam in de zomer van 2015 van Bayern München over naar FC Utrecht. Voor de Domstedelingen speelde Strieder in vijf jaar 108 wedstrijden, dit seizoen staat de teller op zes optredens.

Rico Strieder: “Ik ben blij dat ik het seizoen voortzet in Zwolle, alwaar ik meer speeltijd hoop te maken. Afgelopen vrijdag zag ik, vanaf de bank van FC Utrecht, dat er een hele aardige ploeg staat die maar één doel voor ogen heeft; handhaven. Daar draag ik met mijn controlerende en defensieve kwaliteiten heel graag een steen aan bij. Ik heb de afgelopen dagen verschillende mensen binnen de club gesproken en kan niet wachten om vanaf dinsdag op het veld te staan.”

Technisch manager Mike Willems: “In de zoektocht naar meer defensieve stabiliteit zijn wij uitgekomen bij Rico. Hij kwam ontzettend goed naar voren in onze scoutingsrapporten en we zien in hem een waardevolle versterking voor de selectie. Rico is een speler die de balans op het middenveld verzorgt, weinig balverlies lijdt en veel defensief werk verricht. Dat is iets waar wij nu baat bij hebben.”

Artikel delen: