Sweerssenkamp - Foto: Wouter Steenbergen
Sweerssenkamp
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op mist, daarna wolken en zon

Zwolle – Dinsdagochtend is er kans op mist. De temperatuur ligt daarbij rond het vriespunt, zodat eventuele mist kan aanvriezen. Nadat de mist verdwenen is, krijgt Zwolle uitzicht op bewolking, mogelijk veel bewolking. Die vertoont breuken, waar de zon zich doorheen tracht te werken.

Onzeker is echter hoe succesvol dat is. Sommige weermodellen houden het op hardnekkige bewolking, andere laten gaten vallen voor een zonnetje. Optimistisch als we zijn, gaan we ervan uit dat dat zonnetje er komt, maar dat in de loop van de dag de bewolking vanuit het noorden de overhand krijgt. Uit die bewolking valt geen regen.

De wind hierbij is zwak tot matig, kracht 2 tot 3, uit het zuidwesten. Een tikje meer wind dan op maandag. In de middag is het met een graad of 6 niet warm, maar dit temperatuurniveau is wel normaal voor deze fase van januari.

Woensdagochtend is het door de komst van een front en het bijbehorende wolkendek minder koud dan de vorige ochtenden. In de eerst helft van de dag kan er wat lichte regen of motregen uit vallen. Van plassen op straat zal geen sprake zijn, als er wat valt is het een minuscule hoeveelheid. De wind doet woensdag zwakjes mee, eerst uit het westen, later op de dag draaiend naar noordelijke richtingen. Een maximumtemperatuur van 7 graden.

Donderdag zien we een voortzetting van het rustige weer. Met bewolking, soms zon en geen regen. ‘s Morgens vroeg kans op mist en lichte vorst aan de grond. Overdag ongeveer 6 graden.

Artikel delen: