Hanekamp - Foto: Wouter Steenbergen
Hanekamp
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking en kans op mist

Zwolle – Woensdag ontwaakt Zwolle mogelijk in nevel of mist. Daarna knapt het zicht op, terwijl vanuit het noorden het wolkendek dikker wordt. Uit de wolken valt misschien een beetje motregen of lichte regen, maar het blijft bij slechts enkele druppeltjes. De grootste kans daarop in de eerste helft van de dag.

De kaarten voor de zon zijn tamelijk slecht. Misschien breekt hij in de middag nog even door. Wind is er weinig. Windgevoelige types die ’s morgens toch een zuchtje bespeuren, doen dat uit richtingen rond west en in de loop van de dag uit richtingen rond noord. De woensdag begint met een temperatuur van ongeveer 4 graden. In de middag komen daar 2 graden bij.

Woensdagavond is het vrijwel windstil en kan er weer mist ontstaan.

Met slecht zicht kun je ook donderdagochtend te maken krijgen. De temperatuur varieert van 2 graden ’s morgens vroeg tot 5 graden in de middag. In alle vroegte telt een voor plaatselijke gladheid gewaarschuwde Zwollenaar voor twee.

Er is donderdag vermoedelijk veel lage, grijze bewolking. Hoge verwachtingen van de zon kun je beter niet hebben, dan kan het alleen maar meevallen. Dit geldt ook voor de vrijdag.

In het weekend gaan we over naar wisselvallig en zachter weer. En de wind komt terug.

Artikel delen: