PP Thorrun Zwolle 2020 koude editie weer uitverkocht - Foto: Jan Burgman Fotografie
Foto: Jan Burgman Fotografie

PP Thorrun Zwolle 2020 koude editie weer uitverkocht

Zwolle – Ook dit jaar is de PP Thorrun in Zwolle weer uitverkocht. Op 9 februari zullen park de Wezenlanden en sportpark Marslanden omgetoverd zijn tot een sportfestijn waar ongeveer 1100 deelnemers, van jong tot oud, zich kunnen uitleven in de 9 of 5 kilometer categorieën.

Nieuw dit jaar is de wedstrijd voor de Nederlandse competitie van de Survivalrun Bond Nederland. Deze wedstrijd voor de Korte Survivalrun-klasse (KSR), zal bestaan uit een 9 kilometer lang parcours.

Het vertrekt vanaf het terrein van Thor Zwolle, en vervolgens gaat het door Sportpark de Marslanden en langs de Nooterhof, om uiteindelijk in park de Wezenlanden uit te komen. Daarna keren de deelnemers weer terug naar de thuisbasis van Thor Zwolle. In totaal zullen er zo’n 55 hindernissen op deze route liggen.

Het parcours is erg compact en daardoor goed te volgen voor toeschouwers. Vanaf het Thor Zwolle staan er bordjes die de beste fietsroute aangeven.

In de afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor klimaatverandering en duurzaamheid en dat is ook de organisatie van de Thorrun niet ontgaan. Ze zijn elk jaar bezig om het evenement duurzamer te maken en de ecologische voetafdruk van de run telkens te verminderen.

Een van de hot topics in de survivalrun-wereld zijn de polyester shirts die elke organisatie jaarlijks aanschaft voor de deelnemers. Ook bij de Thorrun gaan er ruim duizend shirts per jaar doorheen. Dat is een enorme bult plastic, en om dat te verminderen is besloten dat vanaf dit jaar de shirts zo veel mogelijk worden gerecycled.

Na de wedstrijd gaan de shirts voor recycling naar een fabriek in Frankrijk. De shirts kunnen worden ingeleverd bij de start/finish, waar speciale verzamelbakken komen te staan.

Artikel delen: