Dokter van Deenweg - Foto: Wouter Steenbergen
Dokter van Deenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking en vrij koud

Zwolle – Vrijdag heeft Zwolle een koude start. De temperatuur is in de nacht tot net onder of net boven het vriespunt gedaald. Aan de grond is het kouder, zodat er rekening moet worden gehouden met plaatselijke gladheid door bevriezing.

En dan de nevel of mist. Kans daarop is er met name in de ochtend. Het zicht wordt beter, maar bewolkt zal het wel blijven. Er valt geen regen en de wind stelt weinig voor. In de middag een zuchtje wind uit het zuidwesten. De temperatuur loopt weinig op: 4 graden is het uiterst haalbare op de thermometer. Wie dit alles bekend voorkomt, vergist zich niet: het weer lijkt op dat van donderdag. Maar wordt de grijze hemel boven de stad nu wel opengebroken?

In de fantasie van personen met een zonnige kijk op het leven zal dat wel lukken. Andere Zwollenaren moeten het doen met de realiteit van hardnekkige bewolking boven hun hoofd, met een kleine kans op een opklaring in de middag. Nevel of een mistbank kan zich in de avond en nacht naar zaterdag vormen.

Zaterdagochtend kan het zicht ook nog matig tot slecht zijn, bij een temperatuur net boven het vriespunt. Bewolking heeft de overhand op de eerste dag van het weekend, met in de middag mogelijk een glimp van de zon. Het kwik komt tot 4 graden. Het blijft droog.

Zondag is het overdag ook droog, met in de eerste helft van de dag kans op wat zon. Gedurende de dag komt er meer wind. De temperatuur ’s middags is ongeveer 7 graden, waarna het in de avond gaat regenen.

Maandag trekt de wind stevig aan en mogen we een hele bak regen verwachten. De temperatuur gaat naar 9 graden. Herfstachtig weer.

Artikel delen: