Honderd jaar Olivier Messiaen

Zwolle – In 2008 is het 100 jaar geleden dat Olivier Messiaen geboren werd. Dit jaar wordt er daarom overal ter wereld veel aandacht besteed aan deze belangwekkende componist. Het ArtEZ Conservatorium blijft hierin niet achter en geeft drie uitvoeringen in Arnhem, Enschede en Zwolle. Het orkest is samengesteld uit studenten van de Messiaen Academie (de voortgezette opleiding van het conservatorium) en de bacheloropleidingen van de drie locaties en staat onder leiding van dirigent Jurjen Hempel.

Op het programma staan naast kamermuziek twee van Messiaens composities voor pianosolo, blazers en slagwerk. Zes compositiestudenten hebben een kettingcompositie geschreven voor deze bezetting naar een op muziek van Messiaen gebaseerd ontwerp van Alex Manassen. Een andere compositiestudent heeft muziek geschreven voor de ‘rijnhoorn’ van Andy ten Broek, een student van de Arnhemse ArtEZ Academie voor Beeldende Kunst. Dit 15 meter lange instrument wordt op de drie concertlocaties opgesteld en bespeeld.

Er zijn drie uitvoeringen, die om 20.15 uur beginnen:

Vrijdag 27 juni      Enschede, Grote Kerk
Zaterdag 28 juni   Zwolle, Broerenkerk in het kader van het festival Zw/\rt
Maandag 30 juni   Arnhem, Musis Sacrum

 

In Arnhem en Enschede is de entree € 7,50. Reserveren daarvoor is mogelijk via Katja Neurink, mailadres katja-neurink@home.nl.

De entreeprijs in Zwolle is € 12,50, waarbij er ook een inleiding is over Olivier Messiaen. Kaarten hiervoor kan men online reserveren via www.zwart2008.nl of tijdens het festival Zw/\rt op de Blijmarkt.

Artikel delen: