Dieven stelen zonnewijzers in de regio

Uit tuinen in Zwolle, Genemuiden en Dalfsen zijn de afgelopen weken achttien zonnewijzers gestolen.

Volgens de politie hebben koperdieven de zonnewijzers gestolen. De dieven verknippen de zonnewijzers en kunnen dan het koper en messing weer verkopen. Koperen spullen worden veel gestolen sinds de koperprijs erg is gestegen. Eerder dit jaar werden vooral bliksemafleiders en koperen kabels gestolen.
Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 4
  1. De ratjes waar Wilbert van droomt hebben waarschijnlijk hoogte vrees, want anders was ons mooi eeuwen oude Peperbusje al reeds lang aan de beurt geweest.


    ⚠️ Meld

  2. Ik hoorde vanochtend op de nieuws-radio dat de ratjes nu ?³?³k de koperenleidingen die langs de spoorrails liggen lopen te jatten. Kijk, dan wordt het n?º (nadat ook bliksemafleiders al niet meer veilig zijn/waren voor deze gewetenloze schurken) inderdaad hoog tijd, dat we wat wat sterkere ‘rattenbestrijdingsmiddelen’ gaan gebruiken. Want met deze praktijken worden immers mensenlevens op het spel gezet. Ik denk aan 10 jaar gevangenisstraf voor ?©lke meter ontvreemde koperenleiding/draad. Ik denk dat zo’n koperdiefje zich dan nog wel eens achter de oortjes zal krabben, voor hij aan het werk gaat.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.