Controles voetgangersgebied binnenstad Zwolle

Zwolle – De politie gaat vanaf deze week extra controles uitvoeren op gemotoriseerd verkeer in het voetgangersgebied van de Zwolse binnenstad. In het gehele voetgangersgebied is gemotoriseerd verkeer zoals autorijden en bromfietsen niet toegestaan. In de praktijk blijkt dat met name veel brommers in het gebied rijden. In de afgelopen weken zijn door stadswachten al waarschuwingen uitgedeeld. Vanaf deze week zal over gegaan worden op het uitdelen van boetes.

Een belangrijk deel van de binnenstad van Zwolle is aangewezen als voetgangersgebied. Binnen dit voetgangersgebied is onderscheid gemaakt tussen straten en pleinen waar uitsluitend voetgangers mogen komen en straten en pleinen waar ook fietsverkeer is toegestaan. In het gehele voetgangersgebied is het gemotoriseerd verkeer niet toegestaan.

In de kern van het voetgangersgebied ligt het gedeelte waar uitsluitend voetgangers mogen komen: de Diezerstraat met alle stegen die daarop aansluiten, de omgeving van het Eiland en de Broerenkerk. Het deel van het voetgangersgebied waar ook fietsers mogen komen ligt daar omheen: Grote Markt, Melkmarkt, Korte Ademhalingssteeg, Korte Luttekestraat en Oude Vismarkt en gedeelten van de Korte Kamperstraat, Luttekestraat, Voorstraat en Steenstraat.

Artikel delen: