Programma popfestival Van Eigen Bodem is rond

Zwolle – Van Eigen Bodem heeft de programmering rond. Het enige Nederlandstalige popfestival viert zaterdag 5 juli het vijfjarig bestaan met een keur aan artiesten en evenzoveel muziekstijlen. Bovendien is het theaterprogramma fors uitgebreid. Raymond van het Groenewoud, Enge Buren, De Sjonnies, De Band krijgt Kinderen en Meindert Talma & The Negroes zijn aan het programma toegevoegd.

Eerder maakte de organisatie al de volgende namen bekend: Rico & Sticks (Opgezwolle), Het Goede Doel, Speelman & Speelman, I.O.S. en Def P (Osdorp Posse) & The Howling Coyotes. Na spannende voorrondes in Nederland en België veroverde De Fanfaar (B) de Nederpopprijs dat hen naast een geldprijs ook een optreden op Van Eigen Bodem 2008 opleverde. Bijzonder is het nieuwe derde podium op Van Eigen Bodem: Onder de noemer ‘Rico & Blaxtar in alle (provinciale) staten’ treden de grootste Nederlandstalige hiphoptalenten op Van Eigen Bodem op. Het podium wordt gehost door de Zwolse hiphopafgevaardigden zelf. In samenwerking met de 12 provinciale popkoepels, POPNL, en Amsterdam werden de volgende acts geselecteerd: Che (Brabant), Ad REM (Limburg), Nedertoon (Utrecht), Frits van Dijk (Amsterdam) en Risskant (Zuid-Holland).

Het theaterprogramma van Van Eigen Bodem is in 2008 diverser dan ooit. Naast veel steltenacts is ook divers kindertheater aan het programma toegevoegd, zodat ook de kleintjes zich in de middag kunnen vermaken.

Van Eigen Bodem viert dit jaar het eerste lustrum. Kleinschalig begonnen in 2004 (3.500 bezoekers, optredens van onder meer Guus Meeuwis en Jan Vayne) groeide het festival gestaag door tot 23.000 bezoekers in 2007. Talloze Nederlandstalige (pop)acts traden al bij Van Eigen Bodem op: van The Scene tot Van Dik Hout, van Opgezwolle tot Lange Frans & Baas B en van Nou En tot Jovink & the Voederbietels.

Festival Van Eigen Bodem, zaterdag 5 juli 2008, 15.00-1.00 uur. Toegang gratis. Locatie: Park

De Wezenlanden, Luttenbergstraat, Zwolle. Meer info: www.vaneigenbodem.nl .

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Hee gaaf Plantje: ik ben ook “fan” van IOS sinds Voltooid Verleden Tijd!
  Ja, treden jullie maar op en laat “Lichterlaaie” ook maar komen!
  De familie Ruysdael (Sjonnies) zijn live erg leuk idd
  MooiWark?
  Jovink?

  Maar allemaal volgend jaar, dit jaar vakantie in het land van (misschien wel) de Europees Kampioen.


  ⚠️ Meld

 2. The Howling Coyotes zijn ook erg goed, maar wat mij betreft dan zonder Def P. Ik ga in elk geval wel een kijkje nemen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.