Ter Pelkwijkpark 18, weekend lang Theater Locatie

Zwolle – Na een lange omvangrijke geschiedenis is dit unieke stadgezicht omgebouwd tot een kantorencomplex met behoud van alle authentieke elementen. Wat begon als woonhuis van een lid van de erewacht in het nu door Lenferink-Groep uit Wijhe volledig zowel binnen als buiten gerestaureerd en hebben de kantoren van Lenferink-Groep zich nu gevestigd in het pand. A.s. weekend heeft u de kans om een klein kijkje binnen te nemen, want dan vormt dit pand een onderdeel van route 3 in het ZW/\RT festival.


Illustratie: Floor Rieder

Een collectief van 3 theatermakers een beeldend kunstenaar en een componist zijn met de geschiedenis van dit pand en het thema overgave van het festival aan de slag gegaan en hebben een environment gemaakt. 

Het bleek dat het pand in opdracht van August Petrus Joan Trip is gebouwd. Deze wijnkoopman, die werkte in de Diezerstraat, betrok het pand met zijn vrouw, om jaren later spoorloos te verdwijnen naar het buitenland en nooit meer iets van zich te laten horen. Een tiental jaren later woonde er een zekere weduwe Catharina Jacoba Velsen, beter bekend als mevrouw Roetert Tak, samen met haar gezelschapsjuffrouw Johanna. Na haar overlijden deed het pand dienst als gemeentehuis van Zwollekerspel, en nog later als pand een begrafenisonderneming. Door de jaren heen hebben veel generaties geleefd in dit pand. Van al deze mensen zitten er nog al dan niet tastbare herinneringen achter de muren van het pand. Tijdens deze multidisciplinaire en associatieve voorstelling staan de herinneringen van deze voorgaande generaties centraal  en worden tot leven gewekt. Maar voor wie zijn het nog herinneringen wanneer niemand er meer over praat. Heeft iemand wel echt bestaan wanneer hij of zij door niemand meer herinnerd wordt of kan worden.

Regie:           Ilona Dorgelo
Actrices:        Kelly Roemaat, Cristel Hakvoort
Beeld:           Floor Rieder
Muziek:         Jord Homan 

Vanaf vrijdag 18.00 uur tot zondag 14.00 uur is deze locatie onderdeel van  route 3 en kunt u vanaf de Blijmarkt starten. Vrijdag voor 18.00 uur heeft deze locatie een aangepaste voorstelling i.v.m. de kantoorwerkzaamheden. Voor meer informatie www.zwart2008.nl

Artikel delen: