Vos van Heusdenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Vos van Heusdenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Droog, grijs en zondag een beetje wind

Zwolle – Zaterdag zit Zwolle onder een grauwsluier, een overbekende aanblik na een grotendeels grijze week. Toch kwam de zon vrijdag rond twee uur even bewijzen dat hij nog bestond. Wellicht ontstaat ook op zaterdag zo’n tijdelijke opening in het wolkendek boven de stad. Het blijft droog en het wordt zo’n 4 graden.

De wind houdt zich nog koest, zodat het niet extra koud aanvoelt. In de nacht naar zondag koelt het af naar 2 graden. Nachtvorst is onwaarschijnlijk en de vorming van mist eveneens. Het kwik loopt gestaag op naar 7 graden. Grijs is ook zondag de steunkleur boven Zwolle, met kans op een korte doorbraak van blauw. Dus mogelijk een beetje zon. En de wind is terug!

Die is nog niet zo sterk dat je pet van je hoofd wordt geblazen, maar een matig windje, kracht 3, uit het zuidwesten tot zuiden staat op de planning voor zondag. Dat brengt eindelijk weer een rimpeling in het water van de vijver aan de Vos van Heusdenstraat. Op de planning staat geen regen.

Zondagavond is vanuit het westen wel regen in aantocht. De wind neemt wat toe en het begint in de nacht nat te worden. Dat blijft het tot in de vroege ochtend van maandag. Overdag zijn er spaarzame opklaringen en van tijd tot tijd valt er regen. Maandagavond volgt meer neerslag, het zal tot in de nacht mogelijk flink doorplenzen.

Dinsdagochtend heeft een dikke toegift in petto: meer regen en wind. Een volle windkracht 4 uit het zuidwesten wordt momenteel berekend voor dinsdag overdag in de regio Zwolle.

Meer over wind en regen in de nieuwe week lees je in het volgende weerbericht, natuurlijk hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: