Lezing Greenaway in het Fraterhuis

Zwolle – Beeldfilosoof Peter Greenaway geeft op 27 juni een lezing voorafgaand aan zijn film Nightwatching in het Fraterhuis.

De aanvang van de lezing is om 19.15 uur. In deze lezing gaat hij in op het idee en productieproces van Nightwatching. Voor de lezing (met als voertaal Engels!) geldt geen verhoging van de toegangsprijs. U kunt ook alleen de film bekijken, die om 20.15 uur begint.

Theatraal kostuumdrama over de controverse die Rembrandt uitlokt door een hoofdpersoon in zijn schilderij De Nachtwacht als moordenaar te identificeren.

Het is 1642. Schilder Rembrandt van Rijn accepteert de opdracht voor een groepsportret van de Amsterdamse schutterscompagnie. Al snel vermoedt hij een samenzwering van de Amsterdamse kooplui. Er blijkt zelfs sprake van een moord. Door de geboorte van zijn zoon en erfgenaam is de schilder vol zelfvertrouwen en vastbesloten de samenzwering en moord te onthullen. Al schilderend verwerkt hij zijn beschuldigingen zorgvuldig in het schuttersportret.

Wanneer Rembrandt de details in het schilderij openbaar maakt, zweren de aangeklaagden wraak Deze eigenzinnige interpretatie van de geschiedenis van beeldfilosoof Peter Greenaway kenmerkt zich door een uiterst barokke aanpak vol overweldigende beelden en sfeerbepalende decors.

Vrijdag 27 om 20.15 uur

Reserveren

Het is verstandig vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Artikel delen: