Korfballers Sparta Zwolle zetten stap richting handhaving in hoofdklasse - Foto: Rob Stolk
Foto: Rob Stolk

Korfballers Sparta Zwolle zetten stap richting handhaving in hoofdklasse

Zwolle – In Barneveld is het de korfballers van Sparta gelukt om een gat te slaan met een van de grootste concurrenten in de degradatiestrijd. Mede-promovendus ODIK werd in een goed gevulde hal met klinkende cijfers verslagen.

Beide ploegen hadden deze wedstrijd waarschijnlijk met rood omcirkeld in hun agenda. Het was de eerste ontmoeting tussen de twee promovendi in de Hoofdklasse B, die op voorhand beide werden beschouwd als gedoodverfde degradatiekandidaten. In eerdere wedstrijden hadden beide ploegen echter ook al bewezen prima mee te kunnen met het gevraagde niveau. De eerste helft ontliepen de teams elkaar dan ook nauwelijks. Even leek de Zwolse formatie een klein gaatje te slaan, maar snel rechtte ODIK de rug waardoor de thuisploeg uiteindelijk met een kleine voorsprong de rust in ging (17-16).

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Beide ploegen gingen voluit, vochten voor elke centimeter en scoorden veel. Pas laat in de tweede helft bezweek ODIK langzaam onder de aanvallende en verdedigende druk die Sparta uitoefende. De Zwollenaren liepen langzaam weg en verloren hun grip op de wedstrijd tot het einde niet. Mede door 11 treffers van Pim Steenbergen werd een overtuigende 28-33 overwinning binnengehaald.

Door de overwinning staat Sparta nu weer iets ruimer boven de degradatiestreep op vier punten voorsprong van ODIK en SCO. Net iets over de helft van de competitie lijken de Zwolse korfballers dus een klein gaatje geslagen te hebben met de concurrentie. In een competitie waar alle teams zo enorm aan elkaar gewaagd zijn is echter niks op voorhand zeker. Sparta zal er de komende weken dus nog alles aan moeten doen om handhaving veilig te stellen.

Volgende week zaterdag neemt Sparta het in Dordrecht op tegen DeetosSnel. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 8 februari om 19:00 uur tegen Oost-Arnhem.

Doelpunten Sparta Zwolle: Pim Steenbergen (11), Jeroen Hukema (9), Kaj Raterman (4), Iris de Jong (3), Rowie Soldaat (3), Anique Steenbergen (2) en Jos Ketelaar.

Foto's 3
Korfballers Sparta Zwolle zetten stap richting handhaving in hoofdklasse - Foto: Rob Stolk
Foto: Rob Stolk
Korfballers Sparta Zwolle zetten stap richting handhaving in hoofdklasse - Foto: Rob Stolk
Foto: Rob Stolk
Artikel delen: