Tweede editie Roots, Reli & Rage

Zwolle/Kampen – Van vrijdag 26 tot en met zondag 29 september 2008 vindt voor de tweede keer het evenement Roots, Reli & Rage plaats. Op deze drie dagen staan de steden Kampen en Zwolle bol van de activiteiten op het gebied van zingeving. Met dit jaar speciale aandacht voor het thema ‘Reli’ ofwel ‘Religie’. Lezingen, workshops, wandelingen en nog vele andere activiteiten zorgen voor een inspirerende dag voor jong en oud. Het evenement heeft dit jaar ook een culinair tintje vanwege de titel ‘Hoofdstad van de smaak’ die Zwolle dit jaar gewonnen heeft.

Roots, Reli en Rage is een meerdaags evenement in Kampen en Zwolle, waarin zingeving centraal staat. Het bijzondere aan dit evenement is dat bestaande en nieuwe activiteiten op het gebied van levensbeschouwing, religie en zingeving zijn samengevoegd tot een bijzonder totaalplaatje. Roots, Reli en Rage laat hierdoor zien wat de regio IJsseldelta te bieden heeft op het gebied van zingeving.

De combinatie van de historische wortels in de IJsseldelta (roots), eigentijdse religieuze uitingen en de huidige voorzieningen en gebouwen met een religieuze achtergrond (reli) en de maatschappelijke trends en ontwikkelingen (rages) vormt de basis voor dit nieuwe evenement. Het evenement duurt in totaal 3 jaar waarbij dit jaar “Reli” centraal staat.

Waar geloof jij in?

Drie dagen lang staan Kampen en Zwolle vol activiteiten. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in thema’s en hebben betrekking op zingeving. De thema’s zijn: Lezingen, Workshops, Actief, Jeugd en Spiritualiteit. Dit jaar is het thema religie. Het enthousiasmeert mensen over religieus erfgoed en opent deuren naar andere uitingen van religie. Het accent ligt op religie en religieuze uitingen, zoals kloosters, kerken, moskeeën, synagogen, gedenkstenen en (begijnen)hofjes, maar ook religieus bepaalde volksgebruiken. Het jaar 2008 is tevens het jaar van het religieus erfgoed. In beide steden zal hier aandacht aan besteed worden middels een wandeling langs dit erfgoed.

Nieuw dit jaar zijn de meerdaagse arrangementen waar bezoekers gebruik van kunnen maken. Met een overnachting op een speciale plek, een culinaire verrassing in één van de twee steden en een bezoek aan het evenement bevat dit alle ingrediënten voor een rustgevend en zingevend weekend weg. Het culinaire aspect is ook terug te zien op de zaterdagavond. Hier gaan Roots, Reli & Rage en Zwolle als Hoofdstad van de Smaak, hand in hand tijdens een multicultureel festijn op het Assendorperplein.

Opening

Het evenement wordt feestelijk geopend op vrijdag 26 september in de Bovenkerk te Kampen. De opening wordt muzikaal opgeluisterd door de bekende Zwolse en Kamper organisten Toon Hagen en Ab Weegenaar. Tevens is er een inspirerende lezing van Klaas van der Kamp. De opening begint om 20.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Kijk voor meer informatie en het actuele programma op: www.rootsrelirage.nl

Artikel delen: