Bewegende beelden plaatser granaat Bruut vrijgegeven - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Bewegende beelden plaatser granaat Bruut vrijgegeven

Zwolle – In de nacht van 13 op 14 januari jongstleden heeft een nog onbekende man een handgranaat aan de voordeur van café Bruut gehangen. Nadat er eerder een foto van de plaatser van de handgranaat is verspreid, heeft de politie nu ook bewegende beelden vrijgegeven. De zaak zal op 20:30 uur wederom besproken worden in het programma Opsporing Verzocht op NPO1.

Op de videobeelden is te zien dat de dader een ‘opmerkelijk loopje’ heeft. De route die hij heeft afgelegd is goed te volgen op de beelden. Hij is aan komen lopen uit de richting van de Rembrandtlaan, via de Dijkstraat en de Buitenkant naar de Melkmarktsteeg gelopen. Deze komt uit op de Voorstraat, waar hij enkele keren heen en weer gelopen is voordat hij de handgranaat aan de voordeur hing. Zijn vluchtroute was in tegengestelde richting.

Ook zijn op de beelden diverse mensen te zien die de dader gepasseerd zijn. De politie is op zoek naar iedereen die op de beelden te zien is. Het gaat om de nacht van 13 op 14 januari, rond 01:00 uur. De politie roept alle passanten op zich te melden, wellicht kan dit helpen in het onderzoek naar het opsporen van de dader.

Voor meer foto’s kunt u kijken op website van Opsporing Verzocht. Daar kunt u ook eventuele tips achterlaten via het tipformulier.

Weet of vermoedt u wie de man op de beelden is of heeft u hem in de omgeving gezien? Neem alstublieft contact op met de politie. 

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999

Artikel delen: