Thorbeckegracht - Foto: Wouter Steenbergen
Thorbeckegracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wisselend bewolkt met kans op een bui

Zwolle – Woensdag beginnen we met bewolking. Niet getreurd, er zitten gaten tussen voor wat zon. Er is ook kans op buien, maar die kans is een stuk kleiner dan op dinsdag. Het sein veilig voor een geheel buienvrije woensdag kan echter niet worden gegeven. De hele dag is er eentje mogelijk, met een verhoogde kans daarop rond het middaguur.

Bij een temperatuur van maximaal 6 graden is het tamelijk frisjes. Met een beetje geluk worden de opklaringen in de middag talrijker. Dit alles onder begeleiding van windkracht 3 tot 4 uit zuidwest tot west. De wind gaat in de avond niet liggen, in tegenstelling tot de meeste Zwollenaren. Die missen dat er ‘s nachts een regengebied over het noorden van het land trekt, dat mogelijk ook een paar druppels in Zwolle laat vallen.

In de nacht naar donderdag blijft de temperatuur ongeveer 6 graden. In de middag stijgt het kwik op de thermometers in de stad naar 8 graden, ’s avonds komt daar zelfs nog een bonusgraadje bij. Er wordt zachte lucht aangevoerd. De zuidwestenwind is matig, kracht 3.

Een aantal weermodellen belooft dat het donderdag overdag droog blijft en dat het ’s avonds gaat regenen. Andere denken dat het overdag al nat wordt.

Deze kwestie bekijken we opnieuw in het volgende weerbericht hier op Weblog Zwolle. En ook of het zaterdag inderdaad 12 graden wordt en er veel meer regen gaat vallen dan op vrijdag.

Artikel delen: