Park de Wezenlanden - Foto: Wouter Steenbergen
Park de Wezenlanden
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog tot de avond

Zwolle – Donderdag is het een heel groot deel van de dag droog. Er worden veel wolken aangevoerd, zodat wandelaars in Park de Wezenlanden, en de rest van Zwolle, genoegen moeten nemen met een grijze massa boven zich, waar een zonnetje zich doorheen tracht te wurmen. In het begin van de middag vermoedelijk met het meeste succes.

Er staat ’s morgens een stevige bries uit het zuidwesten, windkracht 4 aantikkend, ’s middags tijdelijk iets afnemend. Opvallend is dat de temperatuur donderdag alleen maar stijgt. In de ochtend is het 6 graden, waarna de opwarming tot in de avond doorgaat richting 10 graden. Vanaf het eind van de middag is er kans op gespetter van motregen of lichte regen. Daarbij neemt de wind toe. In de nacht draait hij naar het westen.

Vrijdagmorgen is het nog steeds zacht: meteen al een hoge score van zo’n 8 graden Celsius op de thermometer in je tuin. Overdag gaan we op naar de dubbele cijfers: 11 graden. Zeer zacht. We herinneren er even aan dat we leven in een seizoen genaamd ‘winter’, mocht iemand dat bij deze temperatuur vergeten.

Lenteachtig is het vrijdag waarschijnlijk alleen wat betreft de temperatuur. De rest van het weer heeft andere ideeën. In de eerste helft van de dag is het bewolkt en overwegend droog, vanaf het middaguur neemt de kans op regen gestaag toe. De wind schaalt op naar kracht 4 in de middag.

Zaterdag wordt de natste dag van het weekend. De huidige berekening van het etmaaltotaal aan neerslag is 5 tot 10 liter per vierkante meter. Positief is dat het meeste daarvan in de nacht van vrijdag op zaterdag wordt verwacht. Zaterdagmiddag lijkt er ruimte voor opklaringen.

De zondag maakt ’s middags de grootste kans op nattigheid. De middagtemperatuur komt dan uit op 9 graden.

Artikel delen: