Almelose Kanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolkt, winderig en zeer zacht

Zwolle – Vrijdag is het overwegend droog. En bewolkt, de zon komt er niet of slechts mondjesmaat aan te pas. De temperatuur is in de vroege ochtend naar ongeveer 8 graden gedaald, maar daarna gaat die omhoog naar misschien wel 12 hele graden Celsius aan het eind van de middag.

De wind maakt er echter herfst van, kracht 4 uit het zuidwesten, en blijft ook in de avond op sterkte. Kans op lichte neerslag maakt Zwolle vanaf het begin van de avond. In de nacht naar zaterdag kan meer regen vallen. Tot het begin van zaterdagochtend wordt zo’n 3 millimeter nachtelijke neerslag berekend.

Zaterdagmiddag is vanuit het zuidwesten een volgend actief regengebied onderweg, maar het zou Zwolle ook net links kunnen laten liggen.

Over de koers van die middagregen op zaterdag hopen we in het volgende weerbericht uitsluitsel te geven. Wel is reeds duidelijk dat de eerste dag van het weekend winderig verloopt. Windkracht 4 overdag uit het zuidwesten en later op zaterdag zet de wind er nog een tandje bij. Het is opnieuw zeer zacht, reken op 12 graden in de middag.

Zondag begint droog en er is ’s morgens minder wind, kracht 3 uit zuidelijke richtingen. ’s Middags valt de wind volgens sommige berekeningen tijdelijk weg, terwijl een regengebied overtrekt. De temperatuur overdag is minder hoog: ongeveer 7 graden.

Artikel delen: