Overige politieberichten

Zwolle – Op de kruising Van Karnebeekstraat/Van Royensingel raakte zaterdagmiddag 28 juni een 52-jarige snorfietser uit Zwolle gewond, nadat hij werd aangereden door een 27-jarige automobilist uit Zwolle. De snorfietser reed vanuit de Van Karnebeekstraat de kruising op en negeerde daarbij het rode stoplicht. Daardoor ontstond een aanrijding met de personenauto, die groen licht had op de Van Royensingel. De snorfietser liep een hoofdwond op en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de Grote Markt werd zondagochtend 29 juni een 20-jarige Zwollenar aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed zonder helm en nar later bleek zonder rijbewijs op een bromfiets over de Grote Markt. De ademanalyse gaf een uitslag van 210 ug/l. Dat leverde de man een rijverbod op van 2 uur en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Zwolle – Bij een winkel aan het Maagjesbolwerk werd zaterdagmiddag een 49-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had geprobeerd een snoertje weg te nemen zonder te betalen. De vrouw is al eerder veroordeeld voor winkeldiefstal. Zij werd na verhoor heengezonden en er zal met justitie worden overlegd over de afhandeling van deze zaak.

Zwolle – Op zaterdag 28 juni kreeg de politie opnieuw een aangifte binnen van zakkenrollen in het centrum van Zwolle op vrijdag 27 juni. Die vrijdag kreeg de politie ook al vijf aangiftes binnen. Het zesde slachtoffer, een 70-jarige vrouw uit Zwolle, werd die vrijdag tussen 12.30 en 13.30 uur bestolen in een warenhuis aan de Nieuwstraat. Zij mist een portemonnee met inhoud.

Zwolle – Na een burenruzie aan de Cornelissenmarke werd zaterdagavond 28 juni een 41-jarige Zwollenaar aangehouden voor bedreiging en vernieling. Hij zou een 62-jarige buurvrouw woordelijk met de dood hebben bedreigd en tevens werd een schutting vernield. De man trachtte in eerste instantie te ontkomen, maar hij kon later aan de Van Der Schuerenmarke alsnog worden aangehouden. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Zwolle – Aan de Voorstraat werden zondagochtend 29 juni een 22-jarige man uit Heino en een 25-jarige man uit Raalte aangehouden voor bedreiging. De mannen werd de toegang tot een horecagelegenheid geweigerd, omdat een van hen al een ontzegging had vanwege eerdere problemen. Het tweetal was het daar niet mee eens en uitte vervolgens bedreigingen aan het adres van twee beveiligingsmedewerkers. Die schakelden op hun beurt de politie in. De twee mannen werden ingesloten en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Zwolle – Op de Grote Markt werd zondagochtend 29 juni een 26-jarige Zwollenaar aangehouden voor openbare dronkenschap. De man liep met een geopend blikje bier over straat en kreeg daar in eerste instantie een waarschuwing voor. Hij gaf aan naar huis te gaan, twintig meter verderop. Niet veel later werd de man echter weer aangetroffen, opnieuw met een blikje bier in zijn handen. Toen hij daarop werd aangesproken, gedroeg hij zich recalcitrant. Ook probeerde hij een omstander te slaan en uitte hij dreigementen aan het adres van de agenten. Daarop werd de man aangehouden en ingesloten. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Zwolle – Aan de Burgemeester Drijbersingel werd zaterdagmiddag een man aangehouden voor openbare dronkenschap. Deze 27-jarige Zwollenaar wilde per se bij een instelling naar binnen, maar was daar niet welkom. Vervolgens ging hij demonstratief voor de deur zitten. Toen agenten hem sommeerden weg te gaan, ging hij languit op straat liggen. Daarop werd hij overgebracht naar het politiebureau. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

 

Artikel delen: