Zwols IT-bedrijf bereikt overname

Zwolle – Chiptestbedrijf Rood Technology uit Zwolle heeft overeenstemming bereikt over een grote overname. Zodra het definitieve contract is getekend, maakt het bedrijf bekend wie de overnameprooi is. Dit zei Philip Nijenhuis, bestuursvoorzitter van Rood Technology, zondag.

Met de overname wordt de omzet van het bedrijf “anderhalf tot twee keer zo groot.” Rood Technology heeft zichzelf tot doel gesteld de komende drie jaar een omzetgroei van 10 tot 20 procent te realiseren. Met de overname haalt het bedrijf deze doelstelling in een keer. “Alleen gaat het niet, dat geldt voor mensen, maar ook voor bedrijven”, zei bestuursvoorzitter Philip Nijenhuis.

Hoewel er overeenstemming is over de overname, is het definitieve contract nog niet getekend. Het bedrijf maakt details over de overname zo spoedig mogelijk bekend. “Ieder uur telt. Het contract afmaken kost niet veel tijd”, aldus Nijenhuis.

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde concern levert diensten aan de halfgeleiderindustrie. Vorig jaar haalde het bedrijf een omzet van 9,5 miljoen euro. De nettowinst bedroeg dat jaar 5000 euro.
 
(c) ANP

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Zegt mij genoeg.. de heer Nijenhuis was destijds directeur bij Data en Telecom services, alwaar ik het genoegen had met hem te mogen werken.
    gemodereerd

Reacties zijn gesloten.